19 Eylül 2024 Perşembe

'Polonez işçileri kazanırsa Türkiye işçi sınıfı kazanacak'

Nakliyat-İş, Çatalca'da direnişi sürdüren Polonez işçilerini ziyaret etti. Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, "Polonez işçisi kazandığında Türkiye işçi sınıfı kazanacaktır" dedi.

İstanbul'un Çatalca ilçesinde Tek Gıda İş sendikasına üye oldukları için işten atılan Polonez işçilerinin direnişi 61'inci gününde devam ediyor. Polonez fabrikasının polis kuşatmasına alınması sebebiyle direnişi Çatalca Kaymakamlığının önüne taşıyan işçileri, DİSK'e bağlı Türkiye Devrimci Kara, Hava ve Demiryolu İşçileri Sendikası (Nakliyat-İş) ziyaret etti. Nakliyat-İş üyeleri, "Polonez işçileri yalnız değildir, işçiyiz haklıyız kazanacağız" pankartı ve "Sendika haktır engellenemez" dövizleriyle kaymakamlık önüne yürüdü.

Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Polonez işçilerinin mücadelesinin Türkiye işçi sınıfının mücadelesi olduğunu belirtti ve "Polonez işçisi kazandığında Türkiye işçi sınıfı kazanacaktır" dedi.

Polonez işçilerine dönük polis saldırısına tepki gösteren Küçükosmanoğlu, "Ürdün kraliyet ailesinin bir mensubu olan patron, yıllardan beri Polonez işçilerini kölece çalıştırmıştır. Ücretleri açlık sınırının altında olan Polonez işçileri artık insanca yaşamak istedikleri için anayasal haklarını kullanarak sendikada örgütlenmiştir. Patron, bu örgütlenmeyi öğrendiği gibi bir hileye başvurarak Tek Gıda İş sendikasının yasal olarak yetki alamaması için üye çoğunluğunu az göstermeye çalışmış, ardından da sendikaya üye olan 146 işçiyi kanunsuz bir şekilde işinden ve ekmeğinden ederek işten çıkarmıştır" dedi.

'BU MÜCADELEYİ BİZ KAZANACAĞIZ'
Ziyaretinden dolayı Nakliyat-İş'e teşekkür eden Tek Gıda İş Genel Teşkilatlanma Sekreteri Kemal Köse ise, "Eylemimizin ilk gününden beri işimizi ve ekmeğimizi geri istiyoruz dedik. 60 günlük eylemimiz süresince bir tane ağacın dalına bile zarar vermedik. Niyetimiz ekmeğimizi işimizi geri almak ama Ürdünlü işveren bizi oradan püskürtmeye çalıştı. Bizi her gün emniyette gözaltında da tutsanız, ters kelepçe de yapsanız bu mücadeleyi biz kazanacağız" ifadelerini kullandı.