23 Eylül 2024 Pazartesi

PTT emekçileri için açıklama

PTT'ye emekçilere yönelik baskı ve şiddet politikalarını derhal sona erdirmesi uyarısında bulunan Haber-Sen, tüm PTT emekçilerine de örgütlenme ve mücadele çağrısı yaptı. 

KESK'e bağlı Haber-Sen, PTT'de yaşanan hukuksuzluklara ilişkin basın toplantısı düzenledi. İllerde personel eksikliğinden kaynaklı biriken gönderilerin biran önce dağıtılması gerekliliği öne sürülerek PTT emekçilerinin pazar günlerinde de çalışmayı ve 80-100-120 gönderi dağıtmaya zorlandığı belirtilen açıklamada, gişede çalışan emekçilere Pttcell, sigorta, kredi vb. konulardaki işlem adedi ile ilgili Genel Müdürlüğün talebi doğrultusunda Başmüdürlerin kendi alt amirlerine baskı uyguladığı için gişelerde çalışan emekçilerin mobbing ve baskıya maruz kaldığı kaydedildi.

PTT Genel Müdürlüğünden Başmüdürlüklere gönderilen talimatlar ve online toplantılarda İHS ve Firma çalışanlarına dağıtılacak gönderilerde sayı dayatması gerekçe gösterilerek iş sözleşmesinin fesih edilebileceği vurgusunun emekçi düşmanlığı olduğu belirtilen açıklamada, "Çalışan bir posta emekçisinin yapabileceği işten fazla iş yükleyemezsiniz. Kanunlara aykırıdır" denildi. 

PTT'ye derhal bu uygulamalardan vazgeçmesi için uyarıda bulunurken tüm PTT emekçilerine de örgütlenme ve mücadele etme çağrısı yaptı. Açıklamada şu talepler sıralandı: 
🔹 "3600 Posta emekçilerine de verilmelidir.
🔹 İHS kadroya alınmalıdır.
🔹 Promosyon ödemesi en üsten verilmesi için şeffaf bir işleyiş yürütülmelidir. 
🔹 Hiçbir posta emekçisi yoksulluk ücretinin altında bir ücret almamalıdır."