22 Eylül 2024 Pazar

Qamişlo'da açlık grevi eylemini ikinci grup devraldı

Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için Kuzey ve Doğu Suriye'nin Qamişlo kentindeki açlık grevi eylemi devam ediyor.
Kuzey ve Doğu Suriye'nin Qamişlo kentinde Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle süren açlık grevi ve ölüm oruçlarına destek amacıyla 154 kişinin sürdürdüğü açlık grevi eylemi 4 gününde devam ediyor.
 
19 Temmuz Parkı'nda süren açlık grevini Xerbi bölgesi devraldı. Şehit Aileleri Kurumu, Kongre Star, PYD, SYPG'de açlık grevine katıldı.
 
Açlık grevini ikinci gruba devredilmesi sırasında konuşan Şehit Aileleri Qamişlo Meclisi Yöneticisi Mahsun Hesen, sürmekte olan açlık grevi eylemlerinin hassas bir aşamaya ulaştığını, eylemlerin daha fazla büyütülmesi gerektiğini belirtti.
 
Açlık grevini devralan Fatma Mamo, "Zindanlardaki ve Leyla Güven'in açlık grevi direnişine destek amacıyla bizde eyleme katıldık. Leyla Güven uzun bir süreden beri Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için açlık grevini sürdürüyor, onun eylemi tecrit kırılana kadar devam edecek. Kadınlar olarak Leyla Güven'in başlattığı ve bizlere öncülük ettiği bu eyleme bizler de kadınlar olarak destek amacı ile katılıyoruz. Kadınlar olarak kendi irademiz ve gücümüz ile tecridin kaldırılması için mücadelemizi sürdüreceğiz" diye belirtti.
 
Bir diğer açlık grevi eylemcisi Siyem Süleyman ise "Öncelikle Leyla Güven şahsında zindanlarda bedenlerini açlığa ve ölüme yatıran çocuklarımıza selam yolluyorum. Biz şu an açlık grevinde olan ve ölüm orucuna başlayan arkadaşlarımıza destek amacıyla burada eylemlerimizi sürdürüyoruz. Onlar asla kendilerini hapishanelerde, dışarda, açlık grevlerini sürdürdükleri yerlerde kendilerini yalnız hissetmesinler biz bu eylem ile onların sesine ses olmayı amaçlıyoruz" diye kaydetti.
 
KİMSE ÇOCUKLARI AÇLIK GREVİNDEYKEN ANNELERİN OTURMASINI BEKLEMESİN
 
Çocukları Türkiye'nin çeşitli hapishanelerinde açlık grevi eyleminde olan barış annelerinin hapishane önlerinde gerçekleştirdikleri eylemlere yönelik polis şiddetine dikkat çeken Siyam Süleyman, "Anneler hapishane önünde sadece çocuklarının yüzlerce günü aşmış olan açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek için beyaz tülbentlerini takarak hapishane önlerinde seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Bizler de buradan o annelerin direnişine karşı şiddet uygulayan Türk devletini kınıyoruz. Hapishanelerin önünde çocukları ölmesin diye eylem yapan annelerin yüreklerinde ki acıyı çok iyi biliyoruz. Kimse çocuğu açlık grevinde ölüm orucundayken annelerden evlerinde oturmasını bekleyemez. Biraz kendilerini o annelerin yerlerine koysunlar anneler sadece çocukları için değil bütün halkların geleceği için hapishane önlerinde direnişlerini sürdürüyorlar" dedi.
 
Açlık grevinin ikinci grubunda SYPG'liler de yer alıyor. SYPG olarak Leyla Güven ve hapishanelerde süren açlık grevleri ile dayanışmak için bu ekipte yer aldıklarını ifade eden Roni Qamişlo, "Biz komünistler olarak Leyla Güven'in başlattığı ve hapishanelerde yayılan açlık grevi eylemleri ile dayanışmak için bugün burada süren açlık grevi eylemini devralarak katıldık. Leyla Güven'in başlattığı açlık grevi 193. gününde diğer yandan hapishanelerde içerisinde Muhabbet Kurt gibi komünist tutsakların da olduğu tutsaklar açlık grevi ve ölüm oruçlarındalar. Bizde SYPG olarak açlık grevi ve ölüm orucunda ki yoldaşlarımıza destek olmak için bugün açlık grevine başladık" diye belirtti.