30 Eylül 2024 Pazartesi

QSD operasyonu: 1 MİT ajanı öldürüldü, 2 ajan yakalandı

QSD, MİT ajanlarına operasyon düzenledi. Operasyonda 1 ajan öldürüldü, 2 ajan yakalandı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Qamişlo kantonuna bağlı Til Birak ilçesinde düzenlediği özel bir operasyonda MİT'e bağlı bir ajanın öldürüldüğünü, 2 ajanın ise yakalandığını duyurdu.

QSD Basın İrtibat Merkezi'nin resmi sitesinden yapılan açıklamada, 11 Ağustos günü MİT hücresinin saklandığı Til Birak beldesinin Ebû Erzal Mahallesi'ne dönük özel bir operasyon düzenlediği duyuruldu. Yakalanan MİT 3 MİT elemanından birinin öldüğü, ikisinin ise gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, "Hücrenin, komutanlarımızın ve yoldaşlarımızın şehit düşürülmesinde parmağı var. Söz konusu hücre Til Birak ve Qamişlo bölgesinde Türk MİT'i için çalışıyor, Özerk Yönetim, sivil, askeri ve hizmet kurumlarında çalışanların bilgilerini MİT'e veriyordu" denildi.

MİT için çalışan Ezîz Mihemed El Mihemed'in öldürülmesinin ardından bazı sosyal medya hesaplarından öldürülen kişinin sivil olduğu söylenerek MİT'in kirli işlerinin üzerinin örtülmeye çalışıldığı kaydedilen açıklamada, operasyonun 'Yemin Operasyonu' kapsamında düzenlendiğini belirtildi.