19 Eylül 2024 Perşembe

'Rachel'den Ayşenur'a Filistin halkı enternasyonel dayanışma ile kazanacak'

Katil İsrail'in katlettiği Ayşenur Ezgi Eygi için açıklama yapan AVEG-KON, "Şimdi onun öfkesini ve cüretini büyütme ve soykırımcılardan hesap sormak için Filistin'de, Kürdistan'da, Yemen'de, Sudan'da, Belucistan'da ezilen halkların sömürgeci boyunduruk altında olduğu her coğrafyada mücadeleyi büyütelim" dedi. 

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON), "Rachel'den Ayşenur'a Filistin halkı enternasyonel dayanışma ile kazanacak" başlıklı bir açıklama yaptı.

'YETİNMEYİP BATI ŞERİA'YA GELDİ'
Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Rachel, Lain, Ayşenur Siyonizm'e karşı canını ortaya koyan üç yürekli insan. Soykırımcı İsrail devletinin elinde on binlerce insanın kanı var. Siyonist İsrail devleti hiçbir kural tanımadan katliamlarına devam ediyor. 6 Eylül'de Türkiye kökenli Amerika vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi İsrail askerlerinin soykırım makinelerinden çıkan mermi ile başından vurularak katledildi. O bu soykırım saldırılarına karşı Amerika'da öğrencisi olduğu üniversitesinde verdiği mücadeleyle yetinmeyip Batı Şeria'ya geldi.

'HER COĞRAFYADA MÜCADELEYİ BÜYÜTELİM'
"Filistinlilerin topraklarını zorla ellerinden alan 'yerleşimci'lerin Beita'da bulunan noktasında protesto eylemi yaparken İsarilli bir keskin nişancı tarafından katledildi. Bu korkakça ve alçakça katliamı lanetliyoruz! Ayşenur dünya halklarına soykırıma karşı sınırlarımızı aşmaya ve soykırımı durdurmanın ileriye doğru kararlı adımlar atarak mümkün olduğunu eylemi ile gösterdi. Onu ölümsüzleştiren bu eylem, onun katillerini daha da küçültürken, Ayşenur'u halkların kalbinde yüceltmiştir. Şimdi onun öfkesini ve cüretini büyütme ve soykırımcılardan hesap sormak için Filistin'de, Kürdistan'da, Yemen'de, Sudan'da, Belucistan'da ezilen halkların sömürgeci boyunduruk altında olduğu her coğrafyada mücadeleyi büyütelim! Kahrolsun sömürgeciler! Emperyalizme ve siyonizme karşı yaşasın halkların enternasyonal mücadelesi!"