21 Eylül 2024 Cumartesi

Reisi halk isyanına katılanları tehdit etti: Bedelini biliyorlar

Mahsa Amini'nin katledilmesinin ardından başlayan "Jin, jiyan, azadi" isyanının yıl dönümü yaklaşıyor. Şeriat rejiminin cumhurbaşkanı Reisi, isyanın ABD ve AB tarafından organize edildiğini öne sürdü. İsyana katılanları ise "ajan" diyerek hedef gösteren Reisi, yüzlerce kişinin katledildiği polis saldırılarını ise "barışçıl" diyerek savundu.

İran'da Mahsa Amini'nin gözaltında katledilmesinin ardından başlayan halk isyanının yıldönümü yaklaşıyor. İran şeriat rejiminin Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, halk isyanını ABD ve Avrupalı bir takım güçler tarafından organize edildiğini öne sürdü. Eylemlere yönelik polis saldırısı ve işkenceli gözaltılara ve yüzlerce kişinin katedilmesine ilişkin ise Reisi, "barışçıl" bir şekilde müdahale edildiğini iddia etti.

NBC News'e konuşan Reisi, Mahsa Amini'nin katledilmesinin ardından başlayan "Jin, jiyan, azadi" isyanının amacını Amini'yi istismar etmek olduğunu da öne sürdü. "Gerçek göstericileri dinlemeye hazırız" diyen Reisi, eylemlere katılanları "ajan" isnadıyla hedef gösterdi.

Reisi, "Onlar da toplumun güvenliğini tehlikeye atmanın büyük bir bedele neden olacağını biliyorlar" diyerek isyana katılanları tehdit etti.