21 Eylül 2024 Cumartesi

Resul: Süleymaniye saldırısının sorumlusu Türkiye'dir

Irak Genelkurmay Sözcüsü Resul, Erbet Tarım Havaalanına saldırı düzenleyen SİHA'nın Türkiye'den havalandığını kaydetti ve Irak'ın toprak bütünlüğünün hedeflendiğini vurguladı. Kürdistan Bölgesi Antiterör İdaresi de saldırıda şehit düşen üç kişinin kimlik bilgilerini açıkladı.

Süleymaniye'de bulunan Erbet Tarım Havaalanına düzenlenen SİHA saldırısında katledilen üç kişinin kimlik bilgileri açıklandı. Kürdistan Bölgesi Genel Antiterör İdaresi yaptığı yazılı açıklamada, pazartesi öğleden sonra Erbet Tarım Havaalanına düzenlenen SİHA saldırısında şehit düşen üç kişinin kimlik bilgilerini şöyle aktardı:

ŞEHİT DÜŞENLERİN KİMLİK BİLGİLERİ AÇIKLANDI
"Kerkük nüfusuna kayıtlı Hîwa Qadir Huseyin. Kerkük nüfusuna kayıtlı Êvan Adnan. Şarbajar kentine bağlı Mawet ilçesi nüfusuna kayıtlı Raber Enver Muhammed."

IRAK GENELKURMAYLIĞI: IRAK'IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜN İHLALİDİR
Irak Genelkurmay Sözcüsü Tümgeneral Yahya Resul ise saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, SİHA'nın Türkiye'den havalandığını açıkladı. Resul, "Bu saldırı Irak'ın egemenliğinin, güvenliğinin ve toprak bütünlüğünün ihlali, bölge ve dünyadaki barış ve güvenliğe yönelik ciddi bir ihlal ve tehdittir. Aynı zamanda uluslararası yasaların ve Birleşmiş Milletler antlaşmalarının ihlalidir" ifadelerini kullandı.

Saldırının iki ülke arasındaki komşuluk ilişkilerine uymadığını ve Irak halkını tehdit ettiğini belirten Yahya Resul, Irak'ın bu ihlallere son verme hakkı olduğunu sözlerine ekledi.