19 Eylül 2024 Perşembe

Rojavalı komünistler MLKP'nin 30. yılını selamladı

MLKP'nin 30. yılında açıklama yapan Rojavalı komünistler, "MLKP inkarcı, sömürgeci, işgalci ve faşist rejimler karşısında; işçiler, kadınlar ve ezilen halklar için devrim umudunu büyüttü" dedi.

Rojavalı komünistler Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) 30. kuruluş yılında açıklama yaptı. MLKP'nin farklı ulus ve inançlardan işçilerin, emekçilerin, kadınların ve gençlerin partisi olduğunu hatırlatan Rojavalı komünistler, "MLKP inkarcı, sömürgeci, işgalci ve faşist rejimler karşısında, işçiler, kadınlar ve ezilen halklar için devrim umudunu büyüttü. Komünist öncünün özgürlük savaşı, 10 Eylül'de 30. yılına girecek" dedi.

Komünist öncünün başından itibaren Rojava devriminde yer aldığını kaydeden Rojavalı komünistler açıklamanın devamında şunları belirtti: "Komün, meclis ve birçok kurumun inşasında yer aldı. Enternasyonal Özgürlük Taburu'na öncülük etti. DAİŞ'e karşı tüm hamlelere ve Şengal'in
özgürleştirilmesine katıldı. Dêrik'ten Serêkanîyê'ye, Serêkanîyê'den Kobanê'ye, Kobanê'den Efrîn'e, Efrîn'den Minbic ve Reqa'ya kadar DAİŞ çetelerine karşı savaştı. Efrîn, Serêkanîyê ve Girê Spî'ye yönelik işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı direndi."

'DEVRİMİ SOSYALİZME İLERLETME VE ORTADOĞU'YA YAYMA STRATEJİSİNİ BENİMSEDİ'
Komünistlerin bütün cephelerde savaşmaya devam ettiği vurgulanan açıklamada, "Devrimi inşa etmek ve savunmak için emek verdi, bedeller ödedi. Devrimi geliştirme, sosyalizme ilerletme ve tüm Ortadoğu'ya yayma stratejisini benimsedi. Rojava devriminin bileşeni oldu, tüm ezilenlerin kurtuluşu için kadın devrimini yükselten güç olmak için savaşı sürdürdü" denildi.

Açıklama, "Kahrolsun faşizm", "Yaşasın Rojava Devrimimiz", "Yaşasın kadın devrimimiz", "Bijî MLKP" sloganlarıyla sona erdi.

KIZIL TUGAY SAVAŞÇILARI KOMÜNİST ÖNCÜNÜN 30. YILINI KUTLADI
Cephe savunmasında yer alan Kızıl Tugay savaşçıları da MLKP'nin 30. yılı kutlamaları kapsamında, ateşle MLKP yazılaması yaptı. Türkçe, Kürtçe ve Arapça, "Devrimin zaferi için yaşasın MLKP" sloganının atıldığı kutlama, havaya birkaç el ateş edilmesiyle sonlandırıldı.