21 Eylül 2024 Cumartesi

Rotterdam'da Yılmaz Behrareş anması

Kobanê'de 12 Haziran günü Türk devletinin saldırısında ölümsüzleşen Yılmaz Behrareş (Osman Nuri Ocaklı) Hollanda'nın Rotterdam kentinde düzenlenen etkinlikte anıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anma MLKP Kürdistan'ın açıklamasının okunmasıyla devam etti.

MLKP: BIRAKTIĞI MÜCADELE BAYRAĞINI YÜKSELTECEĞİZ
Anmada MLKP adına bir konuşma yapıldı. Konuşmada, "Faşist TC devleti öncü, savaşan, diri devrimci ve komünistleri imha etmek, örgütü dağıtmak, tasfiye etmek için bütün savaş makinalarını devreye koymuş durumda. Acımız ve öfkemiz büyük. Bu zincirin son halkası olarak Yılmaz Behrareş yoldaş Kobanê'ye yönelik saldırıda katledildi. Yılmaz yoldaş Karadenizli, Türk ve Kürt halklarının, işçi sınıfı ve ezilenlerin özgürlük ve eşitlik mücadelesini veren, bütün ömrünü özgürlük ve sosyalizm mücadelesine adayan öncü komünist yoldaşlarımızdandı. Faşizme, emperyalizme ve kapitalizme karşı yoldaşın bizlere bıraktığı mücadele mirası ve deneyimlerini genç kuşaklara, kadınlara, işçi sınıfı ve ezilenlere taşımak, bıraktığı mücadele bayrağını daha yükseklere taşımak bizim için tarihsel bir sorumluluktur" denildi.

PARTİZAN: BİLREŞİK MÜCADELEYİ BÜYÜTECEĞİZ
Anmada Hollanda Partizan adına yapılan konuşmada, Yılmaz Behrareş şahsında tüm devrim şehitleri anıldı. Şehitleri anmanın ve birleşik mücadeleyi büyütmenin önemine vurgu yapılan konuşmada, "Yılmaz yoldaş gibi yoldaşların izinden ölümsüzlerimizin mücadelelerini ve halklarımızın birleşik mücadelesini daha yükseklere taşıyacağız" ifadeleri kullanıldı.

Anma katılımcıların Yılmaz Behrareş'e dair konuşmalarının ardından "Şehit namırın" sloganıyla sona erdi.