22 Eylül 2024 Pazar

Saarbrücken'de Bayram Namaz anıldı

Serêkaniyê'de Türk devletinin suikastı sonucu yaşamını yitiren MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz, Almanya'nın Saarbrücken kentinde anıldı.
Rojava'nın Serêkaniyê kentinde 23 Mart günü Türk devletinin suikastı sonucu yaşamını yitiren MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz, Almanya'nın Saarbrücken kentinde DKTM'de anıldı.
 
Etkinlikte Bayram Namaz'ın hayat hikayesini ve devrim yolculuğunu anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Şehit Aileleri Komisyonu adına Zero Tosun yaptığı konuşmada, "İçinde bulunduğumuz ve Baran Serhat yoldaşımızın da şehit düştüğü ay mart ayıdır. Mart ayı Kürt özgürlük hareketi tarafından şehitler ve kahramanlık ayı olarak biliniyor. Bu dönemde Kürdistan'ın yiğit evlatları zulme ve sömürgeciliğe başkaldırarak ve müthiş bir şekilde direnerek tarihe damgasını vurmuşlardır. Bize düşen görev ise şehitlerimize laik olarak direnişimizi her alanda büyütmektir" dedi.
 
MLKP adına yapılan konuşmada ise Baran Serhat'a yönelik gerçekleştirilen hain suikastın tam da Rojava devriminin IŞİD çetelerine karşı zaferin ilan edildiği gün gerçekleştiğini söyledi ve bu saldırının asıl amacının halklar arasındaki birlik ve ortak direnişi zedelemeye yönelik olduğunu belirtti. Baran Serhat'ın Rojava devriminde öncülük rolünü oynadığını belirten MLKP temsilcisi, Türk faşist devletinin asıl amacının ortak ve birleşik devrimi engelleme olduğunu söyledi. Bu devrimi asla yenemeyeceklerini söyleyen MLKP temsilcisi, Baran Serhat'ın komutasında yetişen savaşçılara dikkat çekerek "Bir Baranımız gitti ama gözü arkada kalmasın, Partimiz bin Baran yetiştirir" diye kaydetti.
 
DKTM Saarbrücken adına konuşma yapan Dexil İbrahim ise özellikle zindanlarda, dört parça Kürdistan'da ve dünyanın her bir tarafına yayılan açlık grevi direnişlerine dikkat çekerek, "Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan'ın etrafında kenetlenip, tecriti yıkıp, Kürdistan'ı özgürleştirerek şehitlerin mirasına sahip çıkabiliriz" diye belirtti.
 
Etkinlik "Şehit namirin" sloganları ile son buldu.