21 Eylül 2024 Cumartesi

Saarbrücken'de ölümsüzleri anma gecesi düzenlendi

Almanya'nın Saarbrücken kentinde "Ölümsüzlerin izinde faşizmi ve sömürgeciliği yeneceğiz" şiarıyla ölümsüzleri anma etkinliği düzenlendi.
Almanya'nın Saarbrücken kentinde "Ölümsüzlerin izinde faşizmi ve sömürgeciliği yeneceğiz" şiarıyla ölümsüzleri anma etkinliği düzenlendi.
 
Etkinlik saygı duruşu ile başladı. Etkinlikte konuşan MLKP temsilcisi "Ölümsüzlerimizin bedel ödeyerek açtığı bu ışıklı yoldan yürümeye, onların mirasını sahiplenmeye çağırıyoruz" dedi.
 
Konuşmanın devamında "Kardeşler, partimiz kuruluşundan bu güne işçi sınıfına ve ezilenlere verdiği sözlere bağlı kaldı. Devrimci savaşımın büyütülmesi, işçilerin, kadınların, yoksulların, faşist sömürgecilik adı altında ulusal kimliği, inancı cinsiyeti, sınıfsal konumları gereği ezilen halkların ve toplulukların özgürlüğü ve kurtuluşu için savaştı. Ödediği bedeller ve ödeyeceğini bilerek tekrar tekrar öne atılmasını bildi. İstanbul'dan Kobanê'ye, Ankara'dan Efrin'e, İzmir'den Rakka'ya, Suruç'tan Beka Vadisi'ne, Avrupa'dan Medya Savunma Alanlarına değin, sokaklarda, dağlarda, zindan direnişlerinde, işkencehanelerde, kuşatılmış üslerde, ölüm oruçlarında ve savaş hazırlıklarında adı geçmiştir" diye belirtildi.
 
Dönemin cesaret dönemi olduğu vurgulanan konuşmada, "Dönem öncü bir ruh ve pratikle öne atılma dönemidir. Zafer için gerekli fedakarlıkları kuşanma günüdür. Unutmayalım; direnmekten başka bir yol yok! Tüm imkanlarımızla, gazetemizle, kurumlarımızla, silahımızla, dişimizle, tırnağımızla, illegal hücremizle, cesaretimizle ve tüm olanaklarımızı seferber ederek direnmeliyiz. Bir başka yol, bir başka onurlu seçenek yok! Ölümsüzlerimizin yolunda yürüyen tüm devrimcilere bin selam, ölümsüzlerimizin değerlerine bağlı kalan tüm işçilere ve ezilenlere bin selam! Ölümsüzlerin anısına gölge düşürmeyen tüm şehit ailelerine bin selam! Devrimin feda bölüğüne, ölümsüzlerin partisine bin selam! MLKP'ye bin selam!" diye kaydetti.
 
Ardından devrimci ezgileriyle Grup Piya sahne aldı. Grup Piya,  Kilis şehitlerini, Dersim'de ölümsüzleşenleri ve Gezi direnişlerinde şehit düşen Ali İsmail Korkmaz'a ithafen ezgilerini dile getirdi.
 
KKÖ MESAJI OKUNDU
 
Gecede KKÖ Avrupa açıklaması okundu. Açıklamada "Ölümsüz kadınlarımız, gökyüzündeki güneş gibi, yıldızların ışıltısı, uçan kuşun özgürlüğü gibi, kır çiçekleri renginde cıvıl cıvıl neşeli, coşkulu, ve kavgacı. Adları Roza, Klara, Kolontayn, Kutsiye, Sakine, Sebahat, Zilan, Lale, Nergiz, Arin'di. Onların önünde saygıyla eğiliyor, ve partimiz MLKP'nin gecesine katılan siz sevgili şehit ailelerimize, dostlarımıza, yoldaşlarımıza Komünist Kadın Örgütü olarak hoş geldiniz diyoruz" denildi. Ölümsüz kadın devrimcilerin yaşamlarından öğrendikleri vurgulanan açıklamada, "Ev köleliğinden kurtuldular. Siyasette önder, işçi hareketinde temsilci, gençlik hareketinin sözcüsü oldular. Bize özgüveni, direnmeyi, savaşmayı, cins bilincini miras bıraktılar. Onların çağrısı bütün kadınlaradır. Diyorlar ki; zincirleri kırın, bencilliği yıkın, sınırlarınızı aşın, kapitalist sistemin ve erkek egemenliğin duvarlarını yıkın. Diyorlar ki; örgüte, kaleme, silaha daha çok sarılın. Onlara sözümüzdür, daha çok kadınla çıkacağız meydanlara, dağlara, savaş siperlerine. Onlara sözümüzdür, daha güçlü haykıracağız özgürlük türkülerini, daha da yükselteceğiz sosyalizm bayrağını. Jin, jîyan, azadî" denildi.
 
Ardından MLKP'yi anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösteriminin ardından Suruç şehitleri adına Çağdaş Aydın'ın babası Fethi Aydın konuştu. Konuşmada "Bizler çocuklarımıza daha çok sahip çıkmalıyız, onlarla birlikte mücadelede olmalı, onların bir adım önünde olmalıyız. Çağdaş, benim hem bir oğlumdu, hem de bir yoldaşımdı. Çağdaş şehit düştü ama şimdi yüzlerce oğlum, Çağdaş'ım oldu" dedi.
 
HBDH: ŞEHİD NAMIRIN
 
Halkların Birleşik Devrim Hareketi'nin (HBDH) gönderdiği mesaj etkinlikte okundu. Mesajda "Değerli yoldaşlar, Kasım Ayı Şehitleri nezdinde, Türkiye ve Türkiye Kürdistan'ında devrim ve sosyalizm yolunda şehit düşen tüm devrimcileri saygıyla anıyoruz. Şehitlerimizin açtığı yoldan yürümek, onlardan devraldığımız bayrağı zafere ulaştırmak bizlere düşen tarihsel bir görevdir. Onların cesareti, sarsılmayan inançları bizlere daha bir mücadele gücü veriyor. Şehit düşen  yoldaşların 'Bizi aşın' şiarı şaşmaz kılavuzumuz olacaktır. Şehit namirin! Bunun bilinciyle ya zafer ya zafer!" denildi.
 
KURUMLARDAN DESTEK MESAJLARI
 
Yapılan etkinliğe katılan Emek ve Özgürlük Cephesi, Demokratik Toplum Merkezi ve Ezidi Toplumu Diaspora temsilcileri tarafından selamlama ve dayanışma konuşmaları yapıldı.
 
Etkinlikte sahne alan Ozan Emekçi, devletin Alevilere yönelik asimilasyon politikalarını, katliam politikalarını eleştirdi. Etkinlik Koma Denge Mezopotamya'nın ezgileriyle sona erdi.