20 Eylül 2024 Cuma

Samandağ'da 1 Mayıs kutlandı

Samandağ'da bir araya gelen çok sayıda kişi 1 Mayıs'ı kutladı. Mitingde deprem suçlarına, ekonomik krize, savaşa karşı mücadele çağrısı yapıldı. 

Antakya Samandağ'da çok sayıda kişinin katılımıyla 1 Mayıs kutlandı. Samandağ 1 Mayıs Tertip Komitesi'nin "Deprem suçlularına, ekonomik krize, emperyalist savaşa karşı 1 Mayıs'a" çağrısıyla eski belediye binası önünde toplanan kurumlar yürüyüşe başladı.

Mitinge DEM Parti Hatay il örgütü, SYKP Hatay il örgütü, Toplumsal Özgürlük Partisi, TİP, Kaldıraç Hareketi, Sosyalist Kadın Hareketi, Mor Dayanışma Derneği, Hatay Ekoloji Platformu, Hatay Depremzede Derneği ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Samandağ şubesi katıldı.

TÖP, "Bu köhne düzeni yıkalım, Yaşasın 1 Mayıs. Demokratik cumhuriyeti kuralım", TİP, "Fabrikalar, tarlalar, siyasi iktidar. Her şey emeğin olacak", Partizan "Yıkıntıların içinden hesap sorma bilincini örgütlüyoruz", Kaldıraç Hareketi, "Yeni bir yaşamı kurmak devrim ve  sosyalizm ile mümkün. Direnişi büyüt, örgütlen", Sosyalist Kadın Hareketi, "Özgür bir dünya için örgütlü kadın mücadelesini büyütelim", Mor Dayanışma "Emeğimiz ve yaşamımız için buradayız, güçlüyüz" pankartlarıyla miting alanına katıldı. 

Yürüyüş boyunca "Her yer Taksim her yer direniş", "Samandağ'ı yeniden kuracağız", "Yüz binlerin katili saray Rejimi" sloganları atıldı.