20 Eylül 2024 Cuma

Santa Cruz Üniversitesi'ndeki Filistin eylemine polis saldırısı

ABD'deki California Santa Cruz Üniversitesi'nde Filistin'e destek eylemi yapan öğrencilere polis saldırdı, çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

ABD'de California Santa Cruz Üniversitesi'nde (UC Santa Cruz) devam eden, İsrail'in Filistin halkına yönelik soykırım saldırılarının sona erdirilmesi ve üniversitenin İsrail'le ilişkilerini sona erdirmesi için gerçekleştirdiği eyleme polis saldırdı.

Üniversitenin ana girişlerini kapatan öğrencilere copla saldıran polise, öğrenciler kol kola girerek direndi. Polis saldırısnda çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

Öğrencilerin eylemi nedeniyle üniversitenin yüz yüze eğitimi sona erdirdiği çevrim için eğitime geçtiği öğrenildi.

MIT MEZUNLARINDAN FİLİSTİN'E DESTEK
Massachusetts Teknoloji Enstitüsünün (MIT) diploma törenine de bazı öğrenciler Filistin halkına destek amacıyla kefiye takarak katıldı. Bazı mezunlar da töreni protesto ederek terk etti. Protestolar nedeniyle mezuniyet törenine bir süre ara verildi.

Kimya alanında doktorasını alan David Berkinsky, MIT'ın İsrail ordusuyla olan ortak projelerinin durdurulması çağrısında bulunarak, "Gazze'de mezun yok. İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'de üniversite kalmadı" diye konuştu.

'MIT İSRAİL ORDUSUYLA İŞBİRLİĞİNİ KESMELİ'
Bilişim Teknolojileri Bölümü lisans mezunlarından Ayşe Banerji de diplomasını aldıktan sonra salonu terk ettiğini söyleyerek, "Hala bu okuldayken, bu eğitim kurumunu daha iyi bir yer haline getirmek için elimden geleni yapmak istiyorum" dedi. Banerji, MIT'ın İsrail ordusuyla ilişkilerini ve işbirliğini kesmeden iyi bir eğitim kurumu haline gelemeyeceğini vurguladı.

Michigan eyaletindeki Wayne State Üniversitesi'nde dün kurulan Filistin'e destek kampına yapılan polis saldırısında 12 kişi gözaltına alınmıştı.