20 Eylül 2024 Cuma

Sde Teiman'da Filistinli tutsağa toplu tecavüz işkencesi

Necef çölündeki Sde Teiman hapishanesinde siyonist İsrail askerleri Filistinli bir tutsağa toplu tecavüz işkencesinde bulundu. Olayın yayılması üzerine 10 asker gözaltına alınırken, hapishane önünde toplanan yerleşimciler, tecavüzcü askerlerin "görevini yaptığını" belirterek serbest bırakılmalarını istedi.

Siyonist İsrail'in Filistin'e dönük işgal saldırıları devam ederken, siyonist işgalin elindeki Filistinli bir tutsak, on İsrail askeri tarafından toplu tecavüz saldırısına uğradı.

Necef çölünde yer alan Sde Teiman hapishanesinde gerçekleşen saldırı sonucu, Filistinli tutsağın saldırı sonucu ağır yaralanmaları olduğu ve yürüme yetisini kaybettiği belirtildi.

Saldırıyı düzenleyen 10 İsrail askeri açılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

YERLEŞİMCİLER TECAVÜZCÜ ASKERLERİN SERBEST BIRAKILMASINI İSTEDİ
Gözaltılar sonrası çok sayıda İsrailli yerleşimci, Sde Teiman hapishanesi önünde toplanarak İsrailli tecavüzcü askerlerin gözaltına alınmasını protesto etti. İsrail bayrakları sallayan siyonistler, tecavüzcü askerlerin serbest bırakılmasını talep etti. Siyonistler, kendilerini engelleyen askerlere "Utanın" diye bağırdı ve tecavüzcü askerlerin görevini yaptığını söyledi. Yerleşimciler ve hapishanenin kapısında yer alan askerler arasında arbede yaşandı.

İsrailli yerleşimciler, tecavüzcü askerlerin sevk edildiği Beit Lid askeri üssüne de girmeye çalıştı. Protestolarda yer alanlar arasında bir grup milletvekilinin de bulunduğu öğrenilirken, üssün içerisinde de bazı ordu mensuplarının, tecavüzcü askerleri gözaltına almak için gelen askerleri engellemeye çalıştığı ve biber gazı sıktığı öğrenildi.

Sde Teiman hapishanesi, uzun bir süre boyunca Filistinli tutsaklara yönelik yoğun işkence ve hak ihlalleriyle gündem olmuştu. Hapishaneden tahliye edilen tutsakların vücutlarında da ağır işkence izleri bulundu.

FHKC: TUTSAKLARIN YAŞAMI İÇİN DERHAL HAREKETE GEÇİLMELİ
Olaya ilişkin açıklama yapan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), İsrail hapishanelerinde Filistinli tutsaklara dönük işkence, tecavüz ve sağlık hakkına erişimin engellenmesi sonucu çok sayıda Filistinli tutsağın hayatını kaybettiğini hatırlatarak, bunların "korkak Nazi işgal ordusunun vahşetini yansıtan, insanlığa karşı işlenmiş savaş suçları" olduğunu belirtti.

'GÖZALTILAR, ULUSLARARASI YARGILAMADAN KAÇMA GİRİŞİMİDİR'
"Gazze Şeridinden alınarak tutuklanan bir tutsağa dönük işkence videoları yayıldıktan sonra işgalin bir grup askeri gözaltına alması, gülünç dosyalar açarak uluslararası hesap verilebilirlikten ve uluslararası mahkemelerin yargılamasından kaçınma girişimidir" ifadeleri kullanılan açıklamada, bu suçların Amerikan yönetiminin doğrudan sponsorluğu ve uluslararası kamuoyunun işbirliğiyle işlendiği vurgulandı.

FHKC, herkesi tutsakların yaşamını kurtarmak ve işkencelere son vermek için derhal harekete geçmeye çağırdı.