21 Eylül 2024 Cumartesi

Sefine Tersanesi'nde direnen Limter-İş üyeleri kazandı

Limter-İş Sendikası'na üye Sefine Tersane işçileri, ücretlerinin ödenmesi talebiyle başlattığı direnişi kazanımla sonlandırdı.

Direnen tersane işçileri bir kez daha kazandı. DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası'na üye Sefine Tersanesi işçileri, gasp edilen haklarının ödenmesi talebiyle başlattıkları direnişi sonlandırdı.

İşçiler, Limter-İş Sendikası öncülüğünde sabah saatlerinde Kolin İnşaat şirketine ait Sefine Tersanesi önünde direniş başlatınca patron sendika ve işçilerle görüşmek zorunda kaldı.

İşçiler ve sendikanın avukatının katıldığı görüşmede, işçilere gasp edilen haklarının ödeneceği söylendi.

'İŞÇİLER DİRENDİ, KAZANDI'
Direnişin kazanımla sonuçlanmasının ardından "Ücret hakkımız gasp edilemez" pankartını açan işçilere seslenen Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, işçilerin ücretlerinin bir aydır ödenmediğini hatırlattı. İşçilerin ücretlerinin ödenmesi için Sefine Tersanesi önüne geldiklerinde patronların önlerine duvar olduğunu, muhatap almadığını vurgulayan Saygılı, "O gün siz bizi muhatap almazsanız biz direniriz, kazanırız dedik. İki gün dayandınız ve havlu attınız, işçi arkadaşlarımızın ücretlerini ödemek zorunda kaldınız. Hakları için direnen işçi arkadaşlarımızı kutluyoruz" dedi.

'İŞÇİLER SENDİKADA BİRLEŞEREK KAZANDI'
İşçilere bir aydır hakları ödenmediğini, sendikada birleştiklerinde ve direndiklerinde haklarını aldıklarını kaydeden Saygılı, "Bugün hakları için direnen işçi arkadaşlarımız yarın daha büyük birleşerek ekmeği için, onuru için, özgürlüğü için direnişe katılacaktır. Söz hakkı, eylem hakkı, örgütlenme hakkı için karşınıza çıkacaktır. İşçi sınıfımız sadece ücretleri için değil, el koyduğunuz, esir alıp ranta çevirdiğiniz ormanlarımız, ovalarımız, dağlarımız için de karşınıza çıkacaklardır. Birleşen işçiler, birleşen halklar kazanır" diye konuştu.

Saygılı, tersane işçilerine Limter-İş Sendikasına üye olma çağrısında bulundu.