24 Eylül 2024 Salı

SES'ten Erdoğan'a: Sağlık emekçileri yaşamak ve yaşatmak istiyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İnanıyorum ki onlar peygamberimize komşu olacaklardır. Çünkü onlar bu mücadeleyi bunun için verdiler" sözlerine tepki gösteren SES, "Oysa bizler ölmek değil yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Görevimizi yaparken ölmek istemiyoruz" diye belirtti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün akşam saatlerinde Üsküdar İlçe Sağlık Müdürlüğünde sağlık çalışanlarıyla yaptığı iftar sonrası çıkışta açıklamalarda bulundu.

Erdoğan açıklamasında salgın ile mücadele sırasında hayatını kaybeden sağlık çalışanları için, "Bu mücadeleyle hakka yürüyenler, inanıyorum ki sevgili Peygamberimiz'e inşallah komşu olacaklardır. Çünkü onlar bu mücadeleyi bunun için verdiler" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarına tepki gösteren Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Merkez Yönetim Kurulu, "Sağlık emekçileri yaşamak ve yaşatmak istiyor" dedi.

SES, yaklaşık bir buçuk yıldır Covid-19 salgını ile canla başla mücadele ederken bugüne kadar 400'ün üzerinde sağlık emekçisinin hayatını kaybettiğini, geride eşlerini, çocuklarını, annelerini, babalarını, yakınlarını bıraktığını ifade etti.

Pandemi sürecini yönetemeyen, gerekli tedbirleri almayan iktidarın ise gaf üzerine gaf yaparak pandeminin en ön saflarında olan sağlık emekçilerini üzmekten öteye gitmediğini kaydeden SES, "Cumhurbaşkanı bir hastane ziyareti sonrası ölen sağlık çalışanlarına rahmet dileyerek, 'İnanıyorum ki onlar peygamberimize komşu olacaklardır. Çünkü onlar bu mücadeleyi bunun için verdiler' ifadesini kullanmıştır" dedi.

SES açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Önce bizleri alkışlattılar. Ama hiçbir hakkımızı vermediler. Angarya koşullarında ölesiye çalıştırıldık. Haklarımızı vermemek, pandemideki başarısızlıklarını örtmek, algı yöneterek süreci devam ettirebilmek için her türlü argümanı kullanıyorlar. Yetmiyor Ramazan ayında dini duygulara oynayarak, peygambere komşu olacağımızı ifade ediyorlar.

"Oysa bizler ölmek değil yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Görevimizi yaparken ölmek istemiyoruz. Her gün 300-400 yurttaşın hayatını kaybetmesini istemiyoruz. Soyut vaatler değil somut olarak haklarımızın verilmesini, taleplerimizin yerine getirilmesini istiyoruz. Sizler, yakınlarınız ve etrafınızdakiler gibi bizler de bolluk içinde bu dünyada cennette gibi yaşamak istiyoruz.

"Boş sözlerle hayatını kaybeden sağlık emekçileri üzerinden siyaset yapmayın diyoruz. Pandemi yönetiminde sağlık ve sosyal hizmet alanında örgütlü emek ve meslek örgütleri ile halkın örgütlü yapılarının sesine kulak verin ki ölümler bitsin diyoruz."