30 Eylül 2024 Pazartesi

SİHA saldırısında katledilen genç kadınlar için tören düzenlendi

Türk devletinin Til Temir'deki eğitim merkezine yönelik SİHA saldırısında katledilen 4 genç kadından 3'ü son yolculuklarına uğurlandı.

Türk devletinin Til Temir-Hesekê arasında gerçekleştirdiği saldırıda yaşamlarını yitiren genç kadınlar için Şehba, Halep ve Kobanê'de cenaze törenleri düzenlendi. Türk devletinin saldırısının lanetlendiği törenlerde, şehitlerin mücadelesinin sürdürüleceği vurgulandı.

ŞEHBA
Türk devletine ait Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), 18 Ağustos günü Uluslararası Koalisyon üssüne 2 km uzaklıkta bulunan ve Birleşmiş Milletler desteğiyle hizmet veren eğitim merkezini hedef almıştı. Saldırı sonucu 4 genç kadın katledilmişti. Saldırıda yaşamını yitiren Diyane Elo, Şehba bölgesinde bulunan Çağın Direnişi Şehitliği'nde sonsuzluğa uğurlandı.

Avrin Hastanesi önünde toplanan Efrinli göçmenler, cenazeyi alarak şehitliğe kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Törende söz alan Efrîn Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Hesen Berko, Rusya ve ABD'nin Türk devletinin saldırılarına sessiz kaldığına dikkat çekti. Berko şöyle konuştu: "Bu, Türkiye ile ortak olduklarının kanıtıdır. İkisinin gözü önünde, işgalci Türk devletinin SİHA'ları çocuklarımızı bombaladı, 4'ü şehit oldu. Katliamlar gerçekleştiriyorsunuz, evlerimizi talan ediyorsunuz, bizi göç ettiriyorsunuz. Ondan sonra bize terörist diyorsunuz. Asıl terörist sizsiniz."

Konuşmaların ardından şehadet vesikası okundu, aileye teslim edildi. Ardından cenaze omuzlara alınarak sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

HALEP
Aynı saldırıda katledilen Ranya Eta için de Halep'in Şêx Meqsûd Mahallesi'nde tören düzenlendi. Xalid Fecir hastanesi önünde bir araya gelen bölge halkı, araç konvoyuyla Şiqeyf bölgesindeki şehitliğe gitti.

Törende konuşan YPG komutanlarından Şervan Efrîn, Türk devletinin halkların bir arada yaşadığı Özerk Yönetim projesinden korktuğunu dile getirdi. Efrîn, "Bölge halkıyla savaşmak için tüm devletlerle görüşüyor. Ancak halk Özerk Yönetim'i korumaya almıştır. Özerk Yönetimlerini sürdürecek ve işgalcilere karşı sonuna kadar direnecektir" dedi.

Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Remzi Bekir de şehitlerin yolunu devam ettireceklerini ve kazanımlarına sahip çıkacaklarına söyledi.

Şehadet vesikasının okunmasının ardından cenaze "Şehid namirin" sloganlarıyla uğurlandı.

KOBANÊ
Saldırıda katledilen Dîlan Izedîn'in cenazesi Kobanê'deki Dicle Şehitliği'nde toprağa verildi.

Fırat bölgesinden çok sayıda kişinin katıldığı törende konuşan Fırat Bölgesi Özerk Yönetim Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Şahîn, "Her gün halkımızdan onlarca kişiyi uğurluyoruz, eğer bu kaderi değiştirmek istiyorsak, işgalci Türk devletine karşı mücadele edip gerekirse canımızı feda etmeliyiz" dedi.

Türk devletinin bir eğitim merkezini hedef almasının tehlikeli bir adım olduğunu belirten Şahîn, "Gençlerimize yönelik saldırılar aynı zamanda geleceğimize, tarihimize ve devrimimizin kazanımlarına yöneliktir. Fakat devrimimizi çökertmekte başarısız olacaklar" dedi. Rojava devriminin tüm dünyaya örnek olduğunu belirten Şahîn, "Bu yüzden işgalci Türk devletine karşı tüm gücümüzle direnmemiz gerek" dedi.

Şehit Aileler Meclisi adına yapılan konuşmanın ardından aileye şehadet vesikası teslim edildi. Cenaze, sloganlar eşliğinde toprağa verildi.