20 Eylül 2024 Cuma

'Şimdi Atılım zamanı' çalışmalarının startı verildi

"Şimdi Atılım zamanı" şiarıyla Atılım gazetesinin 30. yılına ilişkin yürütülecek kampanyanın startı verildi. Piknik etkinliğinde buluşan sosyalistler çalışmayı nasıl yürüteceklerini tartıştı. 

Atılım gazetesinin 30. yılı çalışmalarının startı piknik etkinliğiyle verildi. "Şimdi Atılım zamanı" şiarıyla düzenlenen etkinlikte bir araya gelen çok sayıda kişi 30. yıl çalışmalarını tartıştı, yeni dönemi planladı. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş; ölüm orucu direnişçileri, tutsak ve şehit aileleri ve çok sayıda kişinin katılımıyla düzenlenen etkinlik özgür; basın şehitleri başta olmak üzere devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına saygı duruşuyla başladı. 

Saygı duruşu sırasında hep bir ağızdan Adnan Yücel'in "Biz kazanacağız" şiiri okundu. 

AKTAŞ: ATILIM SADECE BİR GAZETE DEĞİLDİR
Selamlama konuşmasını yapan ESP İl Başkanı Deniz Aktaş, Atılım'ın sadece bir gazete olmadığnı büyük bir kavganın ürünü, büyük bir davanın sözcüsü olduğunun altını çizdi. "Şehitleriyle, tutsaklarıyla bir direnişin adı Atılım. Barikat başlarından hapishanelere, hapishanelerden Rojava'ya Filistin'e hakikatin sözcüsü Atılım. Bizleri bu hakikatle buluşturandır Atılım" diyen Aktaş, hakikati büyütmenin önlerindeki görev olduğunu kaydetti. Aktaş, "Hakikatin  karartılamayacağını tekrar tekrar gösterdi. Atılım'ı büyütme zamanı, şimdi Atılım zamanı" ifadelerini kullandı. 

GÜRBÜZ: BÜYÜK BİR İDDİAYLA YOLA ÇIKTIK
Atılım gazetesi adına söz alan Nadiye Gürbüz, "Gazetemiz Atılım, 30 yıllık mücadelesinde, büyük bir davanın sözcüsü, büyük kavganın öncüsü oldu. Büyük bir iddiayla yola çıktı" dedi. Atılım gazetesinin hem işçi ve emekçilere yol gösterdiğini hem de Atılım'da emekçilik yapanları devrimci mücadelenin neferleri olarak yetiştirdiğini söyleyen Gürbüz, çok sayıda kişinin yolunun Atılım gazetesinden geçtiğini; ölümsüzleşen, tutsak düşenler olduğunu hatırlatarak, ölümsüzleşen basın emekçilerini andı, tutsakları selamladı. 

'DEVRİM İDDİAMIZ VAR'
30 yılda çok sayıda saldırıyla karşı karşıya kaldıklarını, ancak devrim ve sosyalizm mücadelesinde önemli süreçlere öncülük yaptıklarını aktaran Gürbüz, "Faşizmin yoğun baskısı altında ezilen halklarımız, işçiler, emekçiler mücadele yürütüyor. Yaşadığımız zorluklara, şiddete, gözaltı ve tutuklamalara rağmen bu irade ve kararlılık bize yol gösteriyor. Büyük bir tasfiyecilik saldırısı altındayız, ancak benzer saldırıları daha önce de yaşadık ve geri püskürttük. Bir devrim iddiamız var, devrimci mücadeleyle bu ülkede işçilerin, emekçilerin, ezilen halklarımızın özgürlüğünü kazanma iddiamız var. Bu iddiayı ancak kitleselleşerek, daha fazla kitlelerle buluşarak yaşama geçirebiliriz" ifadelerini kullandı. Uzun yıllardır gazetenin emekçiliğini yaptığını hatırlatan Gürbüz, "Atılım gazetesi işçi ve emekçilere bu düzene karşı nasıl bir mücadele yürütmesi gerektiğini anlatan, onların örgütlü mücadele içine katılmasını sağlayan yol gösterici oldu" dedi.

Gürbüz'ün ardından "Şimdi Atılım Zamanı" kampanyasının nasıl yürütüleceğine dair tartışmalar yürütüldü. 

Tartışmanın ardından çeşitli oyunlar oynandı. Ortak sofranın kurulduğu piknikte, halay, horon oynandı, doğaçlama tiyatro etkinliği yapıldı. Pikniğe katılanlar hep birlikte şarkılar ve marşlar söyledi. "Umut dimdik ayakta", "Birlik marşı"nın söylendiği piknik, "30. yılında umut dimdik ayakta", "Parti, atılım, zafer" sloganlarıyla sona erdi.