24 Eylül 2024 Salı

Şişhane ve Kadıköy'de 1 Mayıs şehitleri anıldı

DİSK, KESK, TTB, TMMOB, 1989 1 Mayıs'ında ve 1996 1 Mayıs'ında hayatını kaybedenleri vuruldukları yerde andı.

DİSK, KESK, TTB ve TMMOB, 1 Mayıs 1989'da yaşamını yitiren Mehmet Akif Dalcı'yı Şişhane'de, 1996 1 Mayıs'ında hayatını kaybeden Hasan Albayrak, Dursun Odabaş ve Yalçın Levent'i de Kadıköy'da andı.

MEHMET AKİF DALCI ŞİŞHANE'DE ANILDI
Kazancı Yokuşu'ndaki anmanın ardından kitle İstiklal Caddesi'nde "Yaşasın 1 Mayıs", "Bijî Yek Gulan" sloganlarıyla Şişhane'ye yürüyüş düzenledi. Burada 1 Mayıs 1989'da yaşamını yitiren Mehmet Akif Dalcı için anma gerçekleştirildi. Saygı duruşuyla başlayan anmada konuşan TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cevahir Efe Akçelik, işçilerin ve emekçilerin taleplerini yineledi. Anma karanfillerin bırakılmasıyla sona erdi

'96 1 MAYIS ŞEHİTLERİ KADIKÖY'DE ANILDI
1996 1 Mayıs'ında hayatını kaybeden Hasan Albayrak, Dursun Odabaş ve Yalçın Levent, Kadıköy'de anıldı. Anmaya HDP milletvekilleri Musa Piroğlu, Züleyha Gülüm, Oya Ersoy, Serpil Kemalbay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şardil Dara Odabaşı'nın yanı sıra siyasi parti temsilcileri katıldı.

"Bijî yek Gulan", "Yaşasın 1 Mayıs", "1 Mayıs alanı Taksim Meydanı", "Gün gelecek devran dönecek katiller halka hesap verecek" sloganları atılan anma saygı duruşu ile başladı.

Ortak açıklamayı KESK Eşbaşkanı Aysun Gezen okudu. 1 Mayıs yaklaştıkça İstanbul'da sıkıyönetim uygulamalarının arttığını söyleyen Gezen, "İşçiler her türlü haksızlığa karşı, var olan haklarını korumak için en temel haklarını kullanmak isterken polisin ölçüsüz saldırıları ile karşı karşıya kalındı" dedi. İşten atmalara Kod-29 ile devam edildiğini söyleyen Gezen, "İşçiler açlık ile boğuşuyor. Bu koşullarda iktidar pandemi ile mücadeleyi değil sayıları azaltmanın derdine düştü. Bütün paketlerden sermayenin yüzünü güldürecek, işçileri ölüme teslim eden politikalar sürdürüldü. Tam kapanma dediler. Ama işçiler açısından bir önlem yok. Milyonlarca işçi çalışmaya devam edecek" diye belirtti.