20 Eylül 2024 Cuma

Siyonist yerleşimciler yardım konvoyuna saldırdı

Siyonist yerleşimciler Gazze'ye giden yardım konvoyunun önünü keserek gıda malzemelerini yola döktü, bazı kamyonları da ateşe verdi. Kudüs'teki UNRWA genel merkezi ise kundaklama girişimleri nedeniyle geçici bir süreliğine kapatıldı.

Siyonist İsrail devletinin Filistin halkına dönük işgal ve soykırım saldırıları sürerken, siyonist yerleşimciler de Filistin halkına yardım taşıyan kamyonlara ve yardım merkezlerine dönük saldırılarına devam ediyor.

Siyonist yerleşimciler, Ürdün'den işgal altındaki Batı Şeria'ya giden yardım konvoyunun önünü keserek kamyonlarda yer alan temel gıda malzemelerini yola döktü. Yerleşimciler, Tarkumiye geçiş noktasından geçen kamyonların bazılarını da ateşe verdi.

Kendilerine "Tzav 9" adını veren grup, Filistin direnişinin elindeki rehineler serbest bırakılana kadar eylemlerine devam edeceklerini kaydetti.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) Kudüs'ün Şeyh Jarrah mahallesinde bulunan genel merkezi de, siyonist yerleşimcilerin saldırısına uğradı. Yerleşimciler, genel merkez binasına taş attı ve binayı kundaklamaya çalıştı.

UNRWA yetkilisi Philippe Lazzarini, bunun sadece son bir haftada gerçekleştirilen üçüncü kundaklama girişimi olduğunu belirterek, genel merkezi geçici bir süre kapatmak zorunda kaldıklarını açıkladı.

Lazzarini, "Birleşmiş Milletler personeli ve kurumlarının korunduğundan emin olmanın işgalci güç olan İsrail'in sorumluluğunda olduğunu" belirtti.