21 Eylül 2024 Cumartesi

SKB Almanya: Ivana Hoffmann Festivali'nde buluşalım

Almanya'da Ivana Hoffmann Festivali bu yıl 8. kez düzenleniyor. SKB, 17 Haziran Cumartesi günü König Heinrich Platz'da gerçekleştirilecek festivale katılım çağrısı yaptı.

Almanya'da Ivana Hoffmann Festivali bu yıl 8. kez düzenleniyor. Festivale ilişkin bir açıklama yapan Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) Almanya, "Ivana'nın doğduğu şehir olan Almanya'nın Duisburg kentini, yine onun yoldaşlarının sloganları ve coşkulu adımlarıyla şenlendirmeye geliyoruz" denildi.

17 Haziran Cumartesi günü gerçekleşecek festival König Heinrich Platz'da gerçekleştirilecek. SKB "Ancak öncesinde gar meydanından alana pankartlar ve sloganlar eşliğinde bir yürüyüş de gerçekleşecek. Yürüyüş saat 13.00'de, festival 14.00'de başlayacak. Festival alanında stantlar açılacak, müzik grupları sahne alacak. Hepinizi bu festivalde Ivana ve Özgür'le buluşmaya davet ediyoruz" diye çağrı yaptı.

O ENTERNSYONAL BİR DEVRİMCİYDİ
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Ivana genç yaşında sosyalist düşünceyle tanışan, onu özümseyen ve yaşamında gerçekleştiren neşeli ve üretken biriydi. Devrimle dolu kısa yaşamına birçok şey sığdırdı ve yoldaşlarına da büyük bir miras bıraktı. Rojava Devrimi'nin bir parçası olmak, kadın devriminin bir öncüsü olarak o topraklarda yer almak ve DAİŞ'e karşı devrimcilerle birlikte savaşmak için yola çıktı. 2015 yılında gerici faşist DAİŞ çetelerine karşı savaşırken şehit düştüğü tarihe kadar, içindeki devrim ateşini ve yoldaşlık bağlarını güçlendirerek büyüdü. Bugün onun mücadelesini takip eden yoldaşları da bu bağlarla onu kucaklıyorlar.

"Onu anmak, anlatmak, ne için ve hangi duygularla doğduğu topraklardan, dilini bile bilmediği bir coğrafyaya gidip, özgürlük ve devrim için savaşmaya karar verdiğini hatırlatmak için toplanıyoruz. Onu yaşamın tüm renklerini içinde barındıran, çocuk gülüşlü, kocaman yürekli, kabına sığmaz genç bir komünist olarak anımsıyor ve yaşatmaya devam ediyoruz.

ÖZGÜR NAMOĞLU'DA ANILACAK
"Bu yılki festivalde, sadece Ivana değil, Özgür Namoğlu da anılacak. 3 Ocak 2023'de faşist Türk devletinin suikasti sonucu Rojava'da şehit düşen Özgür'de, Almanya topraklarından devrim mücadelesine katılan genç bir komünistti. Birkaç ömür sığdırdığı yaşamıyla ve gülen gözleriyle bizimle olmaya devam eden Özgür'ü anmak ve onu anlatmak için bir araya geleceğiz.

YAŞASIN ENTERNASYONALİZM
"Bu yılki festivalin sloganı; 'Yaşasın Enternasyonalizm!'. Devrim ve sosyalist mücadele, tek bir coğrafyaya sığamayacak kadar büyük. Dünyanın farklı bölgelerinde cılız da olsa akan nehirler gibi, eninde sonunda denize kavuşuyorlar. Devrim ateşinin daha harlı yandığı bu denizlerde de öncünün neferleri bizimle olmaya devam ediyorlar. Kâh asılan bir afişle, kâh atılan bir sloganla… Onlar hep bizimle birlikteler… Ivana'nın dediği gibi: 'Eğer bir gün dönersem, yoldaşlarıma ve çevreme mücadele ruhu ve çelikten bir irade taşıyacağım. En güzel şarkılar olup, herkesi büyüleyeceğim. Sevgi ve umut dolu bir gerilla olacağım.'"