21 Eylül 2024 Cumartesi

Stuttgart'ta 'Irkçılığa hayır, dayanışmaya evet' kampanyasının startı verildi

AvEG-Kon'nun Avrupa çapında başlattığı iki aylık "Irkçılığa hayır, dayanışmaya evet" kampanyasının startı, Almanya'nın Stuttgart kentinde verildi.
Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu'nun (AvEG-Kon) Avrupa çapında başlattığı iki aylık "Irkçılığa hayır, dayanışmaya evet" kampanyasının startı, Almanya'nın Stuttgart kentinde de AGİF'e bağlı Gik-Der'de yapılan toplantıyla verildi.
 
Toplantıda kampanya ile ilgili bilgiler verildi. Yapılan tartışma ve önerilerin ışığında bilgilendirme standı açma, kampanya önlükleriyle merkezi yerlerde kitlesel bildiri dağıtımı yapma, yerli ve göçmen parti ve örgütlerin bilgilendirme ve birlikte çalışma yürütme, Ocak ayında miting yapma gibi kararlar alındı.
 
Toplantıda AfD dahil Almanya'da ırkçı faşist hareketin güçlenmekte olduğu, açık-gizli Alman devletinin bu hareketi desteklediği, Alman halkının üçte birinin ırkçı-faşist hareketten etkilendiği, Alman devletinin 129 a/b yasalarıyla ilerici, devrimci, antifaşist örgütleri kriminalize ettiği, kampanya ile hem göçmen kitlesinin hem de Alman halkının ırkçı-faşist harekete karşı duyarlılığını artırma amacı taşıdığı vurgulandı.
 
Toplantıda, kampanyanın sevk ve idaresini yürütmek amacıyla 5 kişilik "Kampanya Komitesi" seçildi.