21 Eylül 2024 Cumartesi

Stuttgart'ta 'Kasım ayı şehitleri' anıldı

Almanya'nın Stuttgart kentinde "Ölümsüzlerimizin izinde faşizm ve sömürgeciliği yeneceğiz" şiarıyla düzenlenen etkinlikte "Kasım ayı şehitleri" anıldı.
Almanya'nın Stuttgart kentinde düzenlenen etkinlikte "Kasım ayı şehitleri" anıldı.
 
"Ölümsüzlerimizin izinde faşizm ve sömürgeciliği yeneceğiz" şiarıyla düzenlenen etkinlik MLKP şehitleri şahsında tüm devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşu ile başladı.
 
Koma Robend, Grup Vardiya ve Çarneva'nın seslendirdiği ezgilerin ardından, geceye yollanan mesajlar okundu. Ardından devrimci mücadelede yaşamını yitirenlerin aileleri sahneye çağrıldı. Aileler adına yapılan konuşmada, ölümsüzlüğe uğurlananların bıraktıkları boşluğun mutlaka doldurulacağı ve mücadelenin kararlılıkla sürdüğü vurgulandı. Suruç katliamında hayatını kaybeden Vatan Budak'ın babası Murat Budak yaptığı konuşmada, "Bir şehit babası olarak onurlu ve dimdik ayaktayım. Bu onurlu duruşumuzla dosta güç, düşmana korku salıyoruz" dedi.
 
Hazırlanan sinevizyon gösteriminden sonra, MLKP adına yapılan konuşmada "Dönem tereddütte yer vermeme dönemidir. Dönem cesaret dönemidir. Dönem öncü bir ruh ve pratikle öne atılanlara omuz verme, zafer için gerekli fedakarlıkları kuşanma günüdür. Şimdi yaşamak direnmektir" diyerek mücadeleyi yükseltmeye çağrısı yaptı.
 
Geceye katılan HDP eski Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ise Türkiye'nin Rojava'ya ve gerilla mezarlıklarına yönelik saldırılarına dikkat çekerken, özgürlük mücadelesinde hayatını kaybedenleri andı. Aydoğan, "Şehitlerimizi toprağa değil kalbimize gömüyoruz. Onlar biz yaşadıkça kalplerimizde yaşamaya devam edecekti" dedi.
 
"Erdoğan ve AKP hükümeti yeniden Kobanê'ye saldırmaya başladı" diyen Aydoğan, "Ama şunu iyi bilsinler Kobanê'de YPG, YPJ, enteryonalist devrimciler oldukça Rojava orada yaşayan halkların olacaktır" şeklinde konuştu.