21 Eylül 2024 Cumartesi

Suruç ailelerinden Şişhane'deki nöbete ziyaret

Suruç Aileleri İnisiyatifi, katliamın 107. ayında gerçekleştirdikleri adalet oturumunun ardından Şişhane'de kayyum darbesine karşı başlatılan nöbeti ziyaret etti.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri'nin Hakkari'ye kayyum atanmasına karşı Şişhane Meydanında başlattığı nöbet eylemi 13. gününde devam etti. Çok sayıda siyasi parti, sendika, demokratik kitle örgütü temsilcisinin katıldığı eylemde "Taksim, Hakkari bizim, 1 Mayıs'a özgürlük, kayyum defol" pankartı açıldı.

'KAYYUM FAŞİZMİNİ YIKACAĞIZ'
Suruç Aileleri İnisiyatifi, 107. ayını dolduran Suruç katliamında adalet talebiyle Halitağa'da gerçekleştirdikleri oturumun ardından Şişhane'deki nöbeti ziyaret etti.

Katliamda yaşamını yitiren Vatan Budak'ın babası Murat Budak, "Suruç'ta 33 düş yolcumuzu yüzde 50 kusurlu ilan edip 'terörist' diyen zihniyetle Hakkari belediye başkanına 'terörist' diyen zihniyet aynıdır. Bizler Suruç katliamında adalet sağlanana, Hakkari'de de kayyumlar gidene kadar mücadele edeceğiz. Hiçbir güç mücadele eden halkların birleşik gücünü yenemez. Kayyum faşizmini yıkacağız ve biz kazanacağız" dedi.

'BU İRADE KAYYUMLARI GÖNDERECEK'
Göç İzleme Derneği (GÖÇİZDER) Eşbaşkanı Kamile Kandal ise "Her yerde adalet nöbeti var, herkes adalet arıyor. Biz de adalet arıyoruz. Bu nöbetleri görmeyenler oy kaybediyor ve iktidarlarını da kaybedecek. Bu nöbet hem adalet hem eşitlik nöbetidir. Bu irade, kayyumları gönderecek. Bugün hakları elinden alınanlar her yerde. Buradan sesleniyoruz, yönetemiyorsanız çekin gidin. Bu direnişin devam edeceğine ve kazanacağımıza inanıyorum" dedi.

Nöbet çekilen halayların ardından son buldu. Eylem boyunca, "Kayyumlar gidecek, biz kalacağız", "Direne direne kazanacağız", "Faşizme karşı omuz omuza", "Her yer Hakkari, her yer direniş", "Belediye halkındır, gasp edilemez", "Suruç için adalet, herkes için adalet", "Bijî berxwedana Colemêrg" sloganları atıldı.