21 Eylül 2024 Cumartesi

Suruç şehitleri Hesekê'de anıldı

CKŞ Suruç'ta ölümsüzleşen 33 düş yolcusunu andı. Anmada CKŞ adına konuşma yapan Ekîn Îsyan "Şu an gençler ve genç kadınlar olarak omuzlarımızda çok önemli sorumluluklarımız var. 'Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz' sloganını her zaman yaşatmalıyız” dedi.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) Suruç şehitlerinin 8'inci yılı dolayısıyla Hesekê'de anma gerçekleştirdi. Okuma Parkı'nda yapılan anma saygı duruşuyla başladı.

Suruç şehitleri için hazırlanan sinevizyonun gösterilmesinin ardından CKŞ adına Ekîn Îsyan konuşma yaptı. Îsyan konuşmasında 20 Temmuz günü sosyalist, yurtsever, anarşist yüzlerce kişinin toplumsal bir amaç uğruna sınırı aşmak istediklerini hatırlattı, "Devrimden kaçmak isteyenler gibi sınırı geçmek istemediler. Bu çok önemli bir nokta” dedi.

33'lerin kapitalist devletlerin "gelin” çağrısına karşı devrim topraklarına geçmek istediklerini vurgulayan Îsyan, "2015 tarihinde faşist Türk devleti ve işbirlikçileri Kobanê'de bir savaş başlattı. Biz orada gençliğin ruhunu gördük. O tarihte Kobanêli çocuklar için oyuncak hazırladılar. Bu yoldaşlarımız mühendis, doktor, aydın insanlardı. Türk devleti içlerinde bir bomba patlattı ve 33 yoldaşımız şehit düştü” ifadelerini kullandı.

33'lerin hayallerinin yarım kalmadığını kaydeden Ekîn Îsyan şunları belirtti: "Hayalleri yarım kalmadı çünkü birçok kişi onlardan etkilendi ve yollarını takip etti. Onlardan bazıları Şehit Zilan Destan, Metîn Dîcle, Îsyan Tolhildana Pirsusê'ydi. Şu an gençler ve genç kadınlar olarak omuzlarımızda çok önemli sorumluluklarımız var. 'Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz' sloganını her zaman yaşatmalıyız. Devrimin geliştirilmesi bizden isteniyor çünkü gençlik gelecek, gelecek sosyalizm. Yeni bir gelecek ve sosyalist bir devrimi yaratacak olan bizleriz. Devrimci Komünist Gençler olarak bu devrimin yanında duracağız ve yoldaşlarımızın hayallerini yarım bırakmayacağız.”

Anmada konuşma yapan TKŞ temsilcilerinden Cemîl Sidwo, devrimin zorlu süreçlerden geçtiğini hatırlattı, "Devrimimiz şehitlerin eseridir. Şehitlerimizin yollarımızı takip etmeliyiz” dedi.

Anmada söz alan gençler devrimin savunulması için birlik olunması gerektiğini vurguladı.

Anma çocuk etkinliğiyle sona erdi.