21 Eylül 2024 Cumartesi

Süveyda'da halk özerk yönetim talebiyle sokakta

Şam Hükümeti'nin kontrolü altındaki Süveyda'da halk günlerdir özerk yönetim talebiyle eylem yapıyor.

Şam hükümetine bağlı Süveyda kentinde halk kötü yaşam koşulları ve ekonomik krize dair 6 gündür sokaklarda. Halk eylemleri Şam hükümetinin yönetimi altındaki birçok bölgeye yayıldı.

Eylemlerde halk "Şam hükümeti ve muhalefet işgalci Türk devletinin bir aracıdır, Suriyelilerin öldürülmesine, yerlerinden edilmesine ve ülkede krize yol açıyor", "Suriye muhalefeti Türkiye'ye satıldı, bizi temsil etmiyorlar" ve "Kahrolsun Beşar" yazılı pankartlar taşıyor.

Eylemlere Kuzey ve Doğu Suriye';deki aşiretler de destek verdi. Rakka, Tabq  ve Dêrazor şehir ve köylerinden onlarca kişi Süveyda'ya destek eylemleri yaptı. Süveydalı haber kaynaklarında, Güney Kabileler Derneği'nden bir grup gencin Süveyda'nın El Seyr bölgesine geldiğini ve "Koçer ve Dürziler birdir" diyerek protestolara katıldığı kaydedildi.

Süveydalı eylemciler, Suriyelilerin acılarına son vermek için bir çözüm olarak ademi merkeziyetçilik çağrısında bulunuyorlar.

MSD: EYLEMLERE DESTEĞİMİZİ BELİRTİYORUZ
Suriye Demokratik Meclisi (MSD), Suriye'deki eylemlere destek açıklaması yaptı. MSD, Şam hükümetine barışçıl gösterilere ilişkin uluslararası kararları uygulama, tutukluları serbest bırakma, Suriye'deki savaşı sona erdirme çağrısında bulundu.

MSD açıklamasında şunlar kaydedildi: "Göstericilere yönelik silahlı saldırıları şiddetle kınıyoruz. Eylemlere desteğimizi belirtiyoruz."