22 Eylül 2024 Pazar

SYPG'den Qamişlo'da 'Baranlaşma' eğitimi

SYPG, Serêkaniyê'de ölümsüzleşen MLKP MK üyesi ve Rojava temsilcisi Bayram Namaz anısına Qamişlo'da "Baranlaşma" şiarı ile eğitim çalışması yaptı.
Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (SYPG), Rojava'nın Serêkaniyê kentinde 23 Mart 2019 tarihinde Türk devleti ve ona bağlı çeteler tarafından düzenlenen suikast sonucu ölümsüzleşen MLKP MK üyesi ve Rojava temsilcisi Bayram Namaz (Baran Serhat) anısına Qamişlo'da "Baranlaşma" şiarı ile eğitim çalışması yaptı.
 
SYPG Qamişlo binasında gerçekleştirilen toplantıda MLKP MK açıklaması okundu. Ardından SYPG Temsilcisi Bêrîtan Asya yaptığı konuşmada, Türkiye ve Kuzey Kürdistan'daki devrimci hareketin gelişimi anlattı.
 
Asya'nın konuşmasından sonra söz alan katılımcılar duygu ve düşüncelerini anlattılar. Baran Serhat'ın önder kişiliğine ve halkla kurduğu ilişkiye değinilen konuşmalarda, Baran Serhat'in Rojava ve tüm dünya devrimi için büyük bir kayıp olduğu ifade edildi. Serhat'in şehitlere bağlılığına dikkat çekilirken, onun anılarına her daim sahip çıkılacağı vurgulandı.