20 Eylül 2024 Cuma

Tesla'nın orman katliamına karşı eylem

Elon Musk'a ait Tesla'nın giga fabrikasının genişletilmesi için ormanlık alanın katledilmesine karşı şubat ayından bu yana eylemde olan çevre aktivistleri, polis barikatını aşarak fabrika içinde eylem yaptı. Eyleme polis saldırdı. 

Tesla'nın Almanya'nın başkenti Berlin yakınlarındaki Grünheide'de bulunan giga fabrikası, ormanlık alan katledilerek genişletilmek isteniyor. Çok sayıda ekolojist ormanın katledilmesine karşı fabrika sahasına girerek eylem yaptı. 

"Giga Berlin" yakınlarında yan yana gelen çevre savunucuları, polis barikatlarını aşarak fabrikaya girdi. Eyleme saldıran polis, çok sayıda kişiyi işkenceyle gözaltına aldı. 

300 hektar alanda kurulu tesis alanını genişletmek için yüz hektarlık alandaki ağaçları katletmek isteyen Elon Musk'un sahibi olduğu Tesla'ya karşı Grünheide'de şubat ayında bölge sakinleri arasında yapılan oylamada karşıt oy kullanılmıştı. 

Şubat ayından bu yana Tesla'nın ormanı katletmesine karşı eylemler sürüyor. Tesisin yoğun su kullanımı, son 5 yılda kuraklığın vurduğu bölgede yaşayanlar için sıkıntı yaratırken, genişleme planının "su koruma bölgesi"ni de olumsuz etkileyeceği tehdidi söz konusu.