21 Eylül 2024 Cumartesi

Tirbespîyê 1 Mayıs alanından mesaj: Kapitalizmi yıkacağız

Tirbespiyê’ye bağlı Mîzgeft Köyü’nde yapılan 1 Mayıs kutlamasına katılan Kuzey ve Doğu Suriye Emekçiler Birliği Eşbaşkanı Şêro Mihemed ve TKŞ temsilcilerinden Abdulhalîm Osman işçilerin 1 Mayıs’ını kutladı.

1 Mayıs Birlik Dayanışma ve Mücadele Günü Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye’nin birçok bölgesinde kutlandı. Tirbespiyê ’ye bağlı Mîzgeft Köyü’nde gerçekleştirilen kutlamaya katılan Kuzey ve Doğu Suriye Emekçiler Birliği Eşbaşkanı Şêro Mihemed ve Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) temsilcilerinden Abdulhalîm Osman ETHA’ya değerlendirmelerde bulundu, işçilerin 1 Mayıs’ını kutladı.

Kürt Halk Önder Abdullah Öcalan’ın ve devrim savaşçılarının 1 Mayıs’ını kutlayan Şêro Mihemed, “Bugün Emekçiler Birliği olarak bayramımızı kutluyoruz” dedi. 

İşçilerin ve emekçilerin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye özgürce yaşayabileceklerini kaydeden Mihemed, “Emekçiler Birliği olarak bölgemizdeki işçilerin durumlarını ve çalışma koşullarını iyileştirmek için daha çok çabalayacağız” dedi. Mihemed, halka verdikleri sözü tutarak eksiklikleri ortadan kaldıracaklarını vurguladı. 

1 Mayıs’ın emekçilerin üzerindeki yüzyıllardır süregelen egemenliği kırma günü olduğunu ifade eden Mihemed, emekçilerin hakkını yiyen kapitalizmi yıkarak meşru haklarını elde edeceklerini söyledi.

TKŞ olarak  alanlara çıkıp 1 Mayıs’ı kutladıklarını belirten Abdulhalîm Osman da, dünya proletaryasının bayramını kutladı. Faşist Türk devletine ve kapitalizme karşı mücadele bayrağını yükselten Rojavalı işçilerin sayesinde Rojava devriminin kazanıldığını kaydetti.

Abdulhalîm Osman, özgür alanlardaki gerillaların, Rojava’lı işçilerin ve savaş cephelerinde Türk devletinin saldırılarına karşı direnen savaşçıların 1 Mayıs’ını kutladı.