21 Eylül 2024 Cumartesi

TSP'den Grup Yorum'un çadır eylemine dayanışma ziyareti

Almanya'nın Köln kentindeki Düsseldorf Hapishanesi önünde çadır eyleminde olan Grup Yorum'a dayanışma ziyaretinde bulundu.

Tutsakların Sesi Platformu (TSP), Almanya'nın Köln kentindeki Ossendorf hapishane önünde Grup Yorum emekçileri İhsan Cibelik için açılan çadır eyleminin üçüncü gününde dayanışma ziyaretinde bulundu.

Grup Yorum emekçileri İhsan Cibelik, Özgül Emre, Serkan Küpeli ve Hasan Unutan devrimci çalışmaları, Kültürel faaliyetlerinden dolayı bir buçuk yıldan beri yargılanıyor. Grup Yorum ve çalışanları kriminalize ediliyor.

Grup Yorum emekçisi hasta devrimci tutsak İhsan Civelek, hapishanede kalamaz raporu almasına rağmen Düsseldorf Ceza Mahkemesi kararıyla serbest bırakılmıyor ve tedavisi engelleniyor.

Ossendorf Hapishane önündeki çadır eylemine ziyarette TSP adına konuşma yapıldı. Konuşmada hukuksuzluğa dikkat çekildi, İhsan Cibelik'in derhal serbest bırakılarak tedavisinin dışarıda devam ettirilmesi istenildi.

Dayanışma ziyareti, çarşamba günü Düsseldorf'da yapılacak mahkemeye çağrı ile son buldu.

Ossendorf Hapishane önündeki çadır eylemi, pazartesi-cuma günleri 16.00/19.00 arası, hafta sonları ise 12.00/14.00 arası yapılıyor.