20 Eylül 2024 Cuma

Türkiye 13 yıl sonra Arap Birliği zirvesine katıldı: Suriye heyeti salonu terk etti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin 13 yıl sonra ilk kez temsil edildiği Arap Birliği Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına katıldı. Fidan'ın konuşması sırasında Suriye heyeti salonu terk etti.

Türkiye, 13 yıl sonra ilk kez Arap Birliği Dışişleri Bakanları Konseyine katıldı. Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleştiren toplantıda konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ve üyelere davet için teşekkür etti.

İsrail'in Gazze'deki saldırılarına dair konuşan Hakan Fidan, "İslam dünyası, Harem-i Şerif'in İslami kimliğini korumak için ne gerekiyorsa yapacaktır. Aynı ruhla, uluslararası topluma İsrail'in eylemlerini durdurması için baskı yapmak üzere ortak eylemimizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

TÜRK-ARAP EKONOMİ FORUMU İSTANBUL'DA YAPILACAK
Konuşmasının devamında Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin Türkiye ziyaretini hatırlatan Fidan, "Arap Ligi devletleriyle çalışmalarımız, ortak mekanizmalarımız sürüyor. İşbirliği mekanizmalarımıza devam etmek ve bunları çoğaltmak durumundayız. Kaybedecek daha fazla zaman yok. Türk-Arap Ekonomi Forumu, ekim ayında İstanbul'da 15. oturumunu gerçekleştirecek. Bu, ekonomik bağlarımızı daha da geliştirmek ve yeni işbirliği yolları keşfetmek için başlıca araçlarımızdan biri" dedi.

SURİYE HEYETİ SALONU TERK ETTİ
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın konuşması sırasında Suriye heyeti salonu terk etti.

Toplantıya katılım için karar, Arap Birliği'ne geçen yıl geri alınan Suriye dahil üyelerin oy birliğiyle alındı.