20 Eylül 2024 Cuma

Ücretleri ödenmeyen işçiler şantiye şefini rehin aldı

Malatya Yazıhan'da yapımı devam eden köy evleri inşaatında çalışan işçiler iki aylık ücretleri ödenmeyince iş bırakma eylemi yaptı. İşçiler şantiye şefini de rehin aldı.

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde depremden sonra yapımı başlanan köy evleri inşaatında çalışan işçiler iki aylık ücretlerini alamadıkları için iş bıraktı, şantiye şefini rehin aldı.

Evrensel gazetesinde yer alan haberde, yaklaşık 20 işçiler, iki aydır ücretlerinin verilmediğini, ücretleri ödenmezse yapıları ateşe vereceklerini söyledi.

TOKİ konutlarını yapan YKC İnşaat'ın iki aydır kendilerini oyaladığını söyleyen bir işçi, "Biz şu an kalan yaklaşık 20 işçiyiz. Jandarmadan yardım talep ettik ama biz karışamayız dediler. Biz de şantiye şefini rehin aldık. Bunun üzerine firma Jandarmayı aradı ve jandarma gelip şantiye şefini alıp götürdü" dedi.

'TOKİ SEKTÖRÜ MAFYA GİBİ'
Şantiyede sigortasız ve kaçak işçi çalıştırıldığını söyleyen işçi, "İran'dan getirilen kaçak işçiler var. Bu işçilerin çoğunun ücreti ödenmiyor. Kaçak çalıştıkları için hak da iddia edemiyorlar. Kimse sesini de çıkaramıyor. TOKİ sektörü mafya gibi işçilere eziyet ediyor" diye konuştu. Asgari ücret alan işçilerin ücretlerinin zamanında ödenmediğini belirten işçi, "Sürekli bugün, yarın ödeme yapacağız deyip bizi oyalıyorlar. İşverene ücretler ödenmiyor diye ulaştığımızda 'çek almışız sabredin' gibi bahaneler ile oyalıyorlar bizi. Zaten aldığımız ücret ortada. Bugün artık iş bıraktık ve ücretlerimizi istediğimizi söyledik. Bunun üzerine bir grup işçiye alacakları karşısında arabalarını bırakıp gittiler. Sonrasında gelip geri aldılar. Ücretimiz ödenene kadar buradayız. Bayramdan önce alacaklarımız ödenmezse, gerekirse yapıların camlarını kıracağız, yapıları ateşe vereceğiz" dedi.