22 Eylül 2024 Pazar

Ulm'de tutuklu gazeteciler ile dayanışma eylemi

Ulm Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma İnisiyatifi, her ayın ilk cuma günü tutuklu gazeteciler için eylemlerine devam ediyor. Türkiye'den gazetecilerin yanısıra, Mısır ve Etopya'da tutuklu gazeteciler de unutulmadı.
Ulm Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma İnisiyatifi, her ayın ilk cuma günü tutuklu gazetecilere özgürlük eylemi düzenliyor. Ulm Münster Katedrali önünde yapılan eylemde ETHA editörü Semiha Şahin, ETHA muhabiri Pınar Gayıp'ın yanı sıra Türkiye'de 7 aylık tutukluğundan sonra yurtdışı yasağı kaldırılmayan gazeteci Adil Demirci'nin fotoğrafları taşındı.
 
Eylemde, İnsiyatif adına konuşan emekli öğretmen Angelika Lanninger, "İnisiyatif olarak, tüm gazetecilerin dünyanın neresinde olursa onların özgür olmalarını sağlamak için mücadele edeceğiz" dedi.
 
Mısır ve Etopya'da tutuklu olan gazetecilerin durumu ile ilgili yapılan konuşmada da dayanışmanın önemi vurgulandı. Türkiye'de yurtdışı yasağı kaldırılmayan gazeteci Adil Demirci'nin yasağının derhal kaldırılması istendi.
 
İnisiyatif, 2 yıl önce o dönem Türkiye'de tutuklu bulunan gazeteci Meşale Tolu için oluşturulmuş ve büyük bir dayanışma örneği sergilenerek. 45 hafta aynı meydanda nöbet tutmuştu. Çok sayıda yerli kurumun yanı sıra, ADHF, AGİF, ATİF, SYKP gibi göçmen kurumlarının da destek verdiği eylem, 3 Mayıs 2019 Cuma günü  yapılacak.