21 Eylül 2024 Cumartesi

Wuppertal'de tutsaklarla dayanışma etkinliği düzenlendi

TSP, Almanya'nın Wuppertal kentinde tutsaklarla dayanışma etkinliği düzenledi. Tutsaklarla ve tutsak aileleriyle dayanışmanın büyütülmesinin yöntem ve araçlarının tartışıldığı etkinlik, halaylarla son buldu.

Tutsakların Sesi Platformu (TSP), Almanya'nın Wuppertal kentinde devrimci tutsaklarla dayanışma etkinliği düzenledi.

Etkinlik, zindanlardan özgür alanlara, dünyanın dört bir yanında devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenlerin anasına yapılan saygı duruşu ile başladı.

TSP Temsilcisi, faşist saray iktidarının Türkiye ve Kürdistan hapishanelerinde saldırıları yoğunlaştırdığını belirterek, "Devrimci tutsaklar saldırılara rağmen zindanlarda mücadeleyi sürdürüyor" dedi.

Tecrit, çıplak arama, infaz yakmalar başta olmak üzere yaşanan faşist saldırı ve hak gasplarına ilişkin örnekler veren TSP Temsilcisi, tutsaklarla dayanışmanın büyütülmesi için çağrı yaptı.

Ardından, etkinliğe katılanlarla tutsaklarla dayanışmanın nasıl ve hangi yöntemlerle büyütülebileceği üzerine bir serbest kürsü yapıldı. Yapılan tartışmalarda, "Tutsaklarla ve tutsak aileleriyle dayanışmanın büyütülmesi, hapishanelerde yaşanan saldırı ve mücadelenin tartışılacağı bir uluslararası konferans düzenlenmesi, Tutsaklarla Dayanışma Platformu’na kurumsal bir kimlik kazandırılması, tutsaklara mektuplar yazılması" gibi birçok öneri yapıldı.

Tartışmanın ardından Sanatçı Devrim Kaya, tutsaklar için marşlar ve türküler söyledi.

TSP'nin düzenlediği tutsaklarla dayanışma etkinliği halaylarla son buldu.