19 Eylül 2024 Perşembe

Yeniden ifadesi alınan Güran: Aracında sadece Narin'in DNA'sının çıkmasını açıklayamadı

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin'in katledilmesine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 11'e çıktı. Öte yandan verilen çelişkili ifadeler nedeniyle amca Salim Güran'ın yeniden ifadesi alındı. Nevzat Bahtiyar'ı tanıdığını ve aralarının iyi olduğunu ancak yalan söylediğini belirten Güran, aracında sadece Narin'in DNA'sının çıkmasını ise açıklayamadı. Güran, HTS kayıtlarını da inkar etti, yanlış analiz yapıldığını söyledi. 

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe kırsal mahallesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın katledilmesine ilişkin soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 15 yaşındaki R. Atasoy perşembe günü yeniden gözaltına alındı. Jandarmadaki ifadesinin ardından Diyarbakır Adliyesine sevk edilen R. Atasoy, savcılık ifadesi ardından çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Böylelikle tutuklu sayısı 11'e yükseldi. Tutuklananların isimleri şöyle: Narin'in annesi Yüksel Güran, abisi Enes Güran, kuzenleri Muhammet Kaya ile Birsen Güran, amcaları Salim ve Fuat Güran, yengesi Maşallah Güran, Salim Güran'ın işçileri Mehmet Salim Atasoy, halasının eşi Mehmet Şevik Kaya ve R. Atasoy. 

SALİM GÜRAN'IN İFADESİ YENİDEN ALINDI
Öte yandan amca Salim Güran'ın ifadesi yeniden alındı. Adliyeye getirilen Güran, ilk ifadesini tekrarladı. Nevzat Bahtiyar'ın ifadesinin sorulduğu Güran, Bahtiyar'ı tanıdığını arasının iyi olduğunu ancak yalan söylediğini öne sürdü. Güran, "Yeğenim olan Narin Güran'ı öldürerek cesedini arabama yükledikten sonra kendisine teslim etmedim. Ben Nevzat'a Arif'in kızını öldürmüşüm demedim. Dolayısıyla aleyhime olan beyanlarını kabul etmiyorum" dedi. 

HTS KAYITLARININ AKSİNE BEYAN VERDİ
Nevzat Bahtiyar'ı hiç görmediğini iddia eden Güran, Bahtiyar'ın aradığı sırada tarlada olduğunu ve devamındaki süreçte saat 20.00'a kadar Bahtiyar'la hiç görüşmediğini söyledi. Ancak HTS kayıtları Güran'ı yalanladı. Kayıtlara göre, olay günü saat 15.21 ile 15.46 saatleri arasında Nevzat Bahtiyar ve Salim Güran'ın birlikte olduğu kanıtlandı. Bu çelişkinin sorulduğu Salim Güran, Nevzat Bahtiyar'la kesinlikle görüşmediğini analizlerin yalan olduğunu söyledi. 

Whatsap kayıtlarını neden sildiği sorulan  Güran, seks işçileriyle görüştüğünü bu nedenle kayıtların telefonda kalmasını istemediğini, amacanın Narin'in ölümüne ilişkin delil karartmadığını öne sürdü.  Ailenin diğer üyelerinin de Whatsapp yazışmalarının ortaya çıktığını söylenmesinin üzerine Güran, neden silindiğini bilmediğini belirtti.

'ARACIMIN KAPILARI HEP AÇIKTIR, ÇOCUKLAR SÜREKLİ BİNER'
Aracında bulunan Narin'in DNA örneklerini içeren kalıntılara ilişkin ise Güran, "Araç benim adıma değildir. Kardeşim Fuat'a aittir. Benim aracım kazalı olduğundan ben bu aracı kullanmaktayım. Aracın kapıları ve camları sürekli açıktır. Çocuklar sürekli arabaya binerler. Narin'in kaybolduğu günden yaklaşık 7-8 gün önce bu aracı kullanmaya başladım" ifadelerini kullandı. 

SADECE NARİN'İN DNA'SININ BULUNMASINA İLİŞKİN KONUŞMADI
Bunun üzerine Narin Güran'ın DNA'sı dışında başka çocukların DNA'sının bulunmadığının söylenmesi üzerine Güran, bu konuda diyecek bir şeyi olmadığını belirtti. 

Güran'ın çelişkili beyanlarının üzerine "HTS incelemelerinde Mehmet Selim Atasoy'un sizi 18.27'de aradığı ancak 18.59'da okulun önünden geçtiğiniz kamera görüntüleri ile sabit olduğu, ayrıca Ramazan ile 18.37-18.54 arasında yapmış olduğunuz 4 adet görüşmenin araba ve tarla ile ilişkin olduğunu ve arabayı kontrol ettiğiniz noktada gerçekleştiğini, sonrasında tarlaya ve sondajın olduğu yere gittiğinizi beyan ettiniz. Bu durum okul kamerası önünden 18.59'da geçtiniz sabit olduğu hususu ile çelişmektedir. Diyecekleriniz nelerdir" sorusuna, Güran ne yaptığını saat saat anlattığını bu soruya yanıt vermek istemediğini söyledi. 

Salim Güran son olarak Narin'in ölümüyle uzaktan yakından bir alakası olmadığını, Nevzat Bahtiyar'ı tanıdığını aralarının iyi olduğunu ancak neden hakkında yalan beyan verdiğini bilmediğini ekledi.