21 Eylül 2024 Cumartesi

Young Struggle: 8. Ivana Hoffmann festivalinde buluşalım

Ölümsüzleşen Ivana Hoffman anısına bu yıl 8. kez festival düzenleniyor. Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle, Rojava'da mücadelenin hala güncelliğini koruduğunu Ivana'yı anmanın enternasyonalizm bayrağını yükselterek mücadeleyi yaşatmak olduğunu söyledi.

Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle Duisburg'da bu yıl sekizincisi düzenlenecek Ivana Hoffmann festivaline çağırdı.

7 Mart 2015‘te Til Temir'de MLKP saflarında DAİŞ çetelerine karşı savaşırken ölümsüzleşen Ivana Hoffmann için 17 Haziran'da Duisburg kentinde festival düzenlenecek.

Young Struggle (YS) yaptığı açıklama ile bu yıl sekizincisi düzenlenecek festivale tüm anti faşistleri katılmaya davet etti. YS açıklamasında, "Bir enternasyonalist olarak Ivana, Rojava'daki devrimi faşistlere karşı savunmaya ve böylece özgür, adil bir dünya için mücadele etmeye karar verdi. Ivana, 7 Mart 2015'te Til Temir köyünü DAİŞ'e karşı savunurken şehit düştü. O'nun verdiği mücadele hala güncelliğini koruyor bu yüzden Ivana'yı anmak onun mücadelesini yaşatmak enternasyonalizm bayrağını daha yükseklere taşımaktır" dedi.

Bandista, Umuda Haykırış ve daha bir çok sanatçının sahne alacağı festival Duisburg tren istasyonu önündeki yürüyüş ardından saat 14.00'te König-Heinrich-Platz'ta başlayacak.