21 Eylül 2024 Cumartesi

Young Struggle: Hepimiz 129A'yız

Antifaşist mücadeleyi büyütme çağrısı yapan Young Struggle (YS), Alman devletinin baskısına karşı dayanışma içinde durduklarını belirterek, "Hepimiz 129A'yız!" dedi.

Sosyalist Gençlik Örgütü Young Struggle (YS), antifaşist mücadeleyi büyütmenin önemine dikkat çekki. Açıklamada, Alman devletinin "iç güvenlik" gerekçesiyle yürüttüğü antifaşistlere yönelik "insan avının" artarak devam ettiği duyuruldu.

AFİŞLERLE CADDE VE İSTASYONLARDA İNSAN AVI
Açıklamada, Almanya'nın çeşitli bölgelerinde "Antifa Doğu"dan bir antifaşistin fotoğraflarının metro istasyonları, otobüsler ve reklam panolarında asıldığına vurgu yapılarak, halkın bu insan avına katılmaya teşvik edildiği ifade edildi. Ayrıca, Almanya Federal Kriminal Dairesi'nin (BKA) geniş çaplı insan avı kampanyasının, sözde sol radikalizm takıntısının bir sembolü olduğuna dikkat çekildi.

'600'DEN FAZLA NEONAZİ ARANIYOR, AFİŞE EDİLMİYOR'
Young Struggle, açıklamada, Almanya'da kayıplara karışan 600'den fazla Nazi'nin arandığını, ancak bu kişilerin yüzlerinin ve isimlerinin herhangi bir yerde afişlerle yayımlanmadığını belirtti. Aksine, faşizmin yayılmasına karşı antifaşistlerin ihbar edilmesine yönelik çağrıların, geniş çaplı insan avına hizmet ettiği ve aktivistlerin hareketlerini kısıtladığı ifade edildi.

'MEDYA VE FAŞİST PARTİLERİN KATILIMI'
Sosyalist gençlik örgütü YS, burjuva medyanın insan avına "heyecanla" katıldığını ve bazen ödül vaadiyle birlikte insan avı çağrılarını yayımladığını belirtti. Ayrıca, faşist küçük parti "Özgür Saksonya"nın insan avını yaydığı ve daha yüksek bir ödül teklif ettiği ifade edildi. Medyanın, 20 "aşırı solcunun" saklandığına dair haberleri yayarak antifaşistlere karşı kamuoyunu yönlendirmeye çalıştığı vurgulandı.

'KURUMSALLAŞMIŞ SALDIRI, ANTİKOMÜNİZM TARİHİNİN YANSIMASI'
Açıklamada, devletin ve medyanın sözde "aşırı solculuk" saplantısının, Almanya'daki kurumsallaşmış antikomünizm tarihinin bir yansıması olduğuna dikkat çekildi. İmparatorluk döneminde sosyal demokratların kriminalize edilmesinden KPD'nin yasaklanmasına, şehir gerillalarına karşı 129 sayılı paragrafın sertleştirilmesine kadar uzanan süreçlerin komünizme karşı sürdürülen baskının bir devamı olduğu ifade edildi.

'ULUSLARARASI DAYANIŞMA ÇAĞRISI'
Young Struggle, açıklamanın devamında Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da yaşanan yeni tutuklama dalgalarına da değinerek, devrimci, antifaşist ve sosyalist güçlerin birlik içinde durması gerektiğini vurguladı. SGDF MYK üyesi Berfin Polat'ın tutuklanmasına dikkat çekilen açıklamada, geçtiğimiz günlerde gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan BEKSAV Eşbaşkanları Ahmet Uçar ve Canan Kaplan'a yapılan saldırıların kapitalizme karşı büyüyen devrimci başkaldırıya yönelik saldırılar olarak değerlendirilmesi gerektiği ifade edildi. Aynı zamanda, dünya çapında zulme uğrayan ve hapsedilenlerle dayanışma çağrısı yapıldı.

'HEPİMİZ 129A'YIZ!'
Sosyalist gençlik örgütü YS, Alman devletinin baskısına karşı dayanışma içinde durduklarını belirterek, mücadelelerinin meşru olduğunu ve "Hepimiz 129A'yız!" dedi. Açıklama, faşizme, emperyalizme ve kapitalizme karşı mücadelede birleşen herkesle dayanışma çağrısı yaparak son buldu.