21 Eylül 2024 Cumartesi

'Zîlan yoldaşın kaldırdığı bayrağı yükseltiyoruz'

Kobanê'de TKŞ ve JKŞ üyeleri, genç komünist öncü Elende El Muhammed'i ölümsüzlüğünün ikinci yılında andı: "Elende yoldaşın amaçlarını hedeflerini yerde bırakmayacağız, devrimi sonuna kadar götürüp sosyalizme ulaştıracağız."

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) ve Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) ölümsüzleşmesinin ikinci yılında komünist genç kadın öncü Elende El Muhammed'i (Zîlan Destan) andı.

Dîcle Şehitliği'nde bulunan mezarı başında yapılan anma saygı duruşuyla başladı.

Anmada yapılan konuşmada "Zîlan yoldaş partiyle birlikte Kobanê halkının öncüsüdür. Amacı da Rojava devrimini sosyalizme ulaştırmaktır. Çünkü Elende yoldaş kendini geliştirdi. Komünist bakış açısını kazandı ve partide örgütlendi. Zîlan yoldaş sadece kadınların öncüsü değildi, bütün ezilenlerin öncüsüydü. Hangi ulustan ve cinsten ezilen birisini görse onların haklarını savundu ve onları özgürleştirme amacıyla hareket etti" denildi.

Rojava devriminin gelişimini sürdürebilmesi için yeni bir aşamaya geçmesi gerektiği vurgulanan konuşmada, "Şimdi bizler ikinci bir aşama yani sosyalizm aşaması için mücadele ediyoruz. Ve bizler Zîlan yoldaşın kaldırdığı bayrağı yükseltiyoruz. O'nun amaçlarını, O'nun yolunu takip ediyoruz. Bir kez daha söz veriyoruz ki Elende yoldaşın hedeflerini yerde bırakmayacağız. Devrimi sonuna kadar götürüp sosyalizme ulaştıracağız" ifadeleri kullanıldı.

'ŞEHİTLERİMİZ BİZİM ONUR KAYNAKLARIMIZDIR'
Anmada JKŞ adına yapılan konuşmada "Kendini bu devrime feda eden Zîlan yoldaş gibi kadın şehitlerimizi daha iyi anlamalı ve kadın kazanımlarını korumalıyız. Bütün kadın şehitlerin, devrim şehitlerinin ve Zîlan yoldaşın takipçisi olacağız" denildi. Elende El Muhammed'in ailesine başsağlığı dilenen konuşmada, "Her yıl acımız yenileniyor ama şehitler ölümsüzdür. Şehitlerimiz bizim onur kaynaklarımızdır. Zîlan yoldaş onurlu bir yolda yürüdü. Bizlerde bugün Zîlan yoldaşın takipçileriyiz" diye belirtildi.

Aile adına yapılan konuşmada Elende El Muhammed'in komünist bir ailede yetiştiği ve bu fikirler doğrultusunda ölümsüzleştiğini belirtildi ve şöyle denildi: "Elende sayesinde başımız diktir."

Anma "Şehid namirin" ve "Şehit Zilan ölümsüzdür" sloganları ile sona erdi.