20 Eylül 2024 Cuma

Zara'nın katliam ortaklığı Hollanda'da protesto edildi

Siyonist İsrail rejiminin Filistin halkına yönelik katliam saldırıları Hollanda'da protesto edildi. Filistin halkını aşağılayan reklam kampanyası örgütleyen ve katliam sorumlularından İsrail Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'i destekleyen Zara mağazaları önünde yapılan eylemlerde, Zara'nın boykot edilmesi çağrısı yapıldı.

Hazır giyim sektörü tekellerinden Zara, Hollanda'nın birçok kentinde mağazalar önünde yapılan eylemlerle protesto edildi.

2023 yılı Aralık ayında Filistin halkını aşağılayan reklam kampanyası örgütleyen ve gelişen tepkilerin ardından reklamı geri çekmek zorunda kalan Inditex grubuna bağlı Zara'ya, aynı zamanda İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı ve Yahudi Gücü partisi lideri Itamar Ben Gvir'i desteklediği için tepki gösterildi.

Zara'nın Rotterdam merkezindeki en büyük şubesi önünde Filistin bayraklarıyla bir araya gelen kitle, "Öldürmek yetmiyor. Zara, Filistinlilerin ölümü ve üzüntüsüyle dalga geçiyor", "Boykot Zara", "Ateşkes hemen" yazılı dövizleri astı ve yere yapıştırdı. Eylemde, Zara'nın önünden geçenlere İsrail'in Filistin halkına dönük katliamlarını anlatan broşürler dağıtıldı.

Eylemciler, "Boykot Zara", Özgür Filistin", "Zara finanse ediyor, İsrail bombalıyor", "Gazze'deki soykırımı durdur", "İsrail terörist" ve "Zara saklanamazsın, soykırımı desteklemeyi bırak" sloganları attı.

Hollanda'nın birçok kentinde de Zara mağazaları önünde eş zamanlı eylemler düzenlendi.