22 Eylül 2024 Pazar

Zürih, Rennes ve Viyana'da eylem

Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek için eylemler sürüyor. İsviçre'nin Zürih kentinde gençler, Fransa'nın Rennes kentinde de kadınlar alanlardaydı.
Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan ağırlaştırılmış tecride karşı eylemler sürüyor.
 
ZÜRİH
 
Öcalan'a uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek için Zürih Gençlik Platformu çağrısıyla bir araya gelen gençler şehir merkezinde eylem yaptı.
 
Açlık grevleri ve feda eylemleri sahiplenen gençler, Almanca, Fransızca, Kürtçe ve Türkçe sloganlarla şehir merkezinden Bahnhof'a kadar yürüyüş düzenledi.
 
"Yaşasın Öcalan", "Biji berxwedana zindanan", "Şehit namirin", "Siyasi tutsaklara özgürlük" sloganlarıyla Bahnhof'a yürüyen gençler burada Almanca bir açıklama yaparak, tecridi protesto etti. Eylemcilerin taleplerini bulundukları her yerde sahipleneceklerini belirten gençler, halkı tecride karşı alanlara çağırdı.
 
RENNES
 
Fransa'nın Rennes kentinde de Zin Kadın Derneği ve Sara-Sêvê Kadın Meclisi Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebi ile HDP Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişleri ve fedai eylemlere dikkat çekildi.
 
Kadınlar her gün Rennes kentinde eylem düzenliyor. Sainte Anne'da bir araya gelen kitle açlık grevi direnişçilerinin fotoğraflarını taşıyarak bilgilendirme içeren bildiriler dağıttı.
 
Sık sık "Hepimiz Leylayız", "Biji Serok Apo" ve "Öcalan'a özgürlük Kürdistan'a statü" sloganları atan kitle bir saat boyunca bildiri dağıttı.
 
VİYANA
 
Avusturya'nın başkenti Viyana'da ise 5 günlük çadır eylemi ikinci gününde devam etti.
 
Açlık grevi eylemcileri her gün saat 11.00-16.00 arasında Viyana'daki Heldenplatz'da Avusturya Parlamentosu yakınında çadır kurarak, kamuoyuna bilgilendiriyor.
 
Ayrıca Parlamentoya dosya sunarak, açlık grevcilerinin taleplerinin duyulması, Avusturya hükümeti ve sivil toplum örgütlerinin duyarlılığı oluşturulacak.