20 Eylül 2024 Cuma

1 Mayıs tutsakları için eylem: Bu düzen sürdükçe karşınızda bizi bulacaksınız

1 Mayıs tutsaklarının duruşması öncesi adliye önünde yan yana gelen İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, "Bu düzen böyle sürdükçe bizi hep burada tam karşınızda bulacaksınız" diyerek, 1 Mayıs'ı ve Taksim'i özgürleştirmek için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nde Taksim'e yürüme iradesi gösterdiği için 3 Mayıs'ta ev baskınıyla gözaltına alınıp tutuklanan devrimcilerin ilk duruşması öncesi Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi.

Çok sayıda kişinin katıldığı açıklamada, "1 Mayıs'a, Taksim'e, tutsaklara özgürlük" pankartı açıldı.

İstanbul'da 1 Mayıs 2024'te adı konulmamış bir savaş, OHAL ilan edildiği belirtilen ortak açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Bu savaşın bir tarafında 10 bin lira maaşla yavaş yavaş öldürülmek istenen emekliler, sefalete mahkum edilen işçi-emekçiler, özgürlükleri ellerinden alınmak istenen kadınlar, gelecekleri çalınan gençler, iradesine kayyum atanmasına karşı çıkanlar vardır. Şüphesiz ki biz bu taraftayız. Tam karşımızda ise, IMF programlarını halkın ümüğüne çökerek uygulatmak isteyenler, bankaların yüzde 300lere varan kârlarının bekçileri, bölgemizi kana bulayan politikaların tetikçileri, 'siz maaşlarınıza zam istiyorsunuz diye her şey çok pahalanıyor' diyen şarlatan yalancıları, 'kadınla erkeğin eşitliği fıtrata ters' fetvalarıyla kadın katili besleyicileri, ÇEDES'le çocuklarımızın aklını çürütüp MESEM'le bedenlerini çürütmek isteyen asalak patron takımının temsilcileri vardır."

1 Mayıs'ta bu tarafların karşı karşıya geldiği ve işçilerin, emekçilerin, halkların öfkesini taşıyanların 1 Mayıs ve Gezi direnişinin meydanı Taksim'e yürümek istediği belirtilen açıklamada, barikatların ve yasakların tanınmadığı, bu nedenle çok sayıda devrimcinin ev baskını, gözaltı ve tutuklamayla karşı karşıya kaldığı vurgulandı.

'BU DÜZEN SÜRDÜKÇE BİZİ KARŞINIZDA BULACAKSINIZ'
"Bu bir sınıf savaşımıdır, biz buraya 66. kere de geliriz, 166. kere de. Bu düzen böyle sürdükçe bizi hep burada tam karşınızda bulacaksınız. Siz kendi cennetinizi koruduğunuz barikatları her önümüze diktiğinizde, açlık, ölüm, sömürüyü bize coplarınızla belletmeye çalıştığınız her keresinde o barikatların üstüne üstüne koşanları bulacaksınız" denilen açıklamada, gözaltı ve tutuklama saldırılarının nafile olduğu dile getirildi.

'ADALET SARAYLARDAN ÇIKMAYACAK'
Adaletin "saraylardan" çıkmayacağı vurgulanan açıklamada, "Özgür, sınırsız ve sınıfsız kardeşçe yaşayabildiğimiz bir yarını yaratma mücadelemiz tüm sarayları yıkacak. Gecelerinde aç yatmadığımız, gündüzlerinde sömürülmediğimiz bir dünyayı kuracağız. 1 Mayıs bizim, Taksim bizim, tutsak arkadaşlarımız bizim. Hepsini alacağız" ifadeleri kullanıldı.