22 Eylül 2024 Pazar

'1 Mayıs'ta herkes sokağa taleplerini haykırmaya'

İstanbul 1 Mayıs Platformu, İkitelli'de 1 Mayıs'ı kutladı. Burada konuşan HDP Milletvekili Musa Piroğlu, 1 Mayıs'ta herkesi bulunduğu her yerde sokağa çıkmaya ve taleplerini haykırmaya çağırdı.

İstanbul 1 Mayıs Platformu, işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs dolayısıyla İkitelli'de etkinlik gerçekleştirdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu'nun katıldığı etkinlik 1 Mayıs İşçi Marşı'nın söylenmesiyle başladı. Etkinlikte 1 Mayıslarda ölümsüzleşenler anısına saygı duruşunda bulunuldu.

"Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Yaşasın 1 Mayıs" sloganlarının atıldığı etkinlikte konuşan HDP Milletvekili Musa Piroğlu, "Dünya ve ülke ağır bir salgın altında 1 Mayıs'a giriyor" dedi. Piroğlu, Rosa Luxemburg'a atıfla kapitalizmin insanlığa dayattığı "ya barbarlık ya sosyalizm" ikilemine dikkat çekti ve kapitalist düzenin geleceksizliğine işaret etti.

"Evde kal" çağrıları yapılırken işçilerin çalışmaya zorlandığı, ölüme yollandığına dikkat çeken Piroğlu, yaratılan zenginliğe el koyan sermaye ve AKP'nin işçi-emekçileri, halkları yoksulluğa ve sefalete mahkum ettiğini belirtti. "İktidar salgına karşı politikasıyla, halklara ve işçi sınıfına düşman olduğunu bir kez daha gösterdi" diyen Piroğlu, AKP iktidarının savaşa ve talana para aktardığını dile getirerek İdlib, Libya, Kürdistan'da sürdürdüğü savaş politikalarını teşhir etti.

İşçi ve emekçileri sermayenin talanına ve iktidarın sınıf düşmanı politikalarına karşı yan yana gelme çağrısı yapan Piroğlu, 1 Mayıs'ta herkesi bulunduğu her yerde sokağa çıkmaya, sesini duyurmaya çağırarak konuşmasını noktaladı.

Piroğlu'nun konuşmasının ardından İstanbul 1 Mayıs Platformu'nun 1 Mayıs açıklaması okundu. Etkinlik hep bir ağızdan söylenen Çav Bella marşı ile sona erdi.