21 Eylül 2024 Cumartesi

Madenciler Cape Bodrum önünde taleplerini  yineledi: Hakkımız olanı istiyoruz

Nasıroğlu'na ait Cape Bodrum oteli önünde bir araya gelen Bağımsız Maden-İş üyesi madenciler bir kez daha taleplerini dile getirdi. Kendilerine Ferhat Nasıroğlu'nun itibarının zedelendiğinin söylendiğini aktaran madenciler, "İtibarını düşünen Ferhat Nasıroğlu itibarlı gibi davransın sorunu çözsün, madencilerin hakkını versin" vurgusu yaptı. 

AKP Batman Milletvekili Fernas Nasıroğlu'na ait Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan Fernas Madencilik'te haklarını istedikleri ve sendikalı oldukları için işten atılan madencilerin direnişi sürüyor. Bağımsız Maden-İş üyesi madenciler direnişin 27. gününde bir kez daha Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Nasıroğlu'na ait Cape Bodrum oteli önünde bir araya geldi.

"AKP Milletevkili Ferhat Nasıroğlu'nun Cape Bodrum otelinde şatafat Soma Fernas madeninde sefalet"  pankartı açan ve "Direne direne kazanacağız" sloganı atan madenciler taleplerini yineledi. Söz alan bir madenci, "Çocuğumu daha iki gün önce, hayırsevekler defter ve kitabını aldığı için okula gönderebildim. Benim maddi durumum yok. Ben kimseye yalvarmıyorum, dilenmiyorum, yardım istemiyorum. Ben hakkım olanı sizden istiyorum Ferhat Nasıroğlu" dedi. 

Bir başka işçi ise Nasıroğlu'nun işçilerden şikayetçi olmadığını ancak işçilerin de durumun sormadığını söyledi. Madenci, "Vardiya usulü, çalıştığımız için sabah 05.00'te kalkıp 17.00'ye kadar çalışıyoruz. Amirlerimiz mesai var deyip bizi 24 saat tutuyorlar, çalışmadığımız zaman tutanak tutuyorlar. Ertesi gün işe geldiğimizde yorgun ve bitkin oluyoruz. İnsanların içi geçiyor, uyuyor. Fotoğraflarını çekip tutanakla tehdit ediliyorlar" ifadelerini kullandı. 

Kendilerine Ferhat Nasıroğlu'nun itibarının zedelendiğinin söylendiğini aktaran madenciler, "İtibarını düşünen Ferhat Nasıroğlu itibarlı gibi davransın sorunu çözsün, madencilerin hakkını versin" vurgusu yaptı.