22 Eylül 2024 Pazar

Adalet Nöbeti 77. kez tutuldu

Adalet Nöbeti'nin 77. haftasında konuşan CHP Milletvekili Turan Aydoğan, "Tekçi rejimin kendisini dayattığı bir hukuk sitemiyle karşı karşıyayız" dedi.
Avukatların Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'nde tutuklu meslektaşlarının serbest bırakılması amacıyla başlattıkları Adalet Nöbeti, 77. haftasında devam etti.
 
Adliyenin Atrium alanında bulunan Themis Heykeli önünde "Herkes için adalet" pankartı açan avukatlar, tutuklu meslektaşlarının fotoğraflarını taşıdı.
 
Nöbette konuşan Avukat Bahri Belen Avukat, yazan, çizen, konuşan ve düşünen gazeteci, yazar ve avukatların tutuklanması ile seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyum atandığını hatırlattı. Belen, avukatların yargılamanın teminatı olduğunu dile getirdi.
 
Türkiye'de her kesimden insan hakkında davaların açıldığını ve tutuklandığını kayden Belen, Halkın Hukuk Bürosu (HHB) ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatların tahliyesinden saatler sonra tutuklanmasına atıfta bulunarak, "Mahkeme tükürdüğünü yaladı. Tahliye ettiği kişileri tutukladı. Nasıl bir tehdit, nasıl bir baskı yapıldı ki verdikleri kararlarından döndüler?" diye konuştu.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Turan Aydoğan da avukatların itibarsızlaştırılmak istendiğini dile getirerek, "Eğer avukatlar itibarsızlaştırılırsa bu tekçi rejim kendini konsolide eder" dedi.
 
Turan, "Tekçi rejimin kendisini dayattığı bir hukuk sitemiyle karşı karşıyayız. Bu iktidar kendi ağzıyla bütçenin ağırlıklı kısmını güvenlik için yatırdığını söylemiştir. Bir iktidar 'Ben güvenlikçi politikalar uygulayacağım' diyor ise artık özgürlükler tehlikeye giriyor demektir" diye belirtti.