22 Eylül 2024 Pazar

TKŞ-JKŞ'den Kobanê'de artan intiharlara karşı mücadele hamlesi

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) ve Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) son dönemde Kobanê'de artan intiharlara ilişkin bir mücadele hamlesi başlattı. "İntihar çözüm değil çözüm örgütlü yaşamda" başlıklı hamlenin startı bir basın açıklaması ile verildi. Halka çağrı yapan TKŞ-JKŞ, "Devrimin bütün kurumlarının kapıları sizlere açıktır. Gelin devrim kurumlarına katılın. Devrim özgürlük demektir" dedi. TKŞ-JKŞ üyeleri hamle kapsamında, ev ziyaretleri ve toplantılar yaptı. Kentin çeşitli bölgelerine afişler astı.

Kobanê'de son dönemde çok sayıda intiharlar yaşanıyor. Kapitalist sistemin ölümden başka bir şey sunmadığını, çarenin örgütlü mücadelede olduğunu kaydeden Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) ve Devrimci Komünist Hareket (JKŞ), intiharlara karşı mücadele hamlesi başlattı. "İntihar çözüm değil, çözüm örgütlü yaşamda" hamlesinin startını bir basın açıklaması ile veren TKŞ ve JKŞ, adına açıklamayı Xanim Îbrahim okudu.

'HALKIMIZ ÖLÜMÜ DÜŞÜNMESİN, ÖRGÜTLENİN'
Kobanê halkına çağrı yapan Xanim Îbrahim, "Devrimin bütün örgütlerinin kapıları sizlere açıktır. İntihar etmeyi düşünmeyen, devrime katılın. Devrim kurumlarına katılın, örgünlenin" dedi. Örgütlü olmanın, devrim kurumlarında yer almanın, devrimi güçlendirdiği gibi kişiyi de toplumu da güçlendireceğini söyleyen Îbrahim, şunlara vurgu yaptı: "İntiharlar çoğalmaya başladı, halkımız bu konuda duyarlı olsun, ölümü düşünmesinler. Hem kadın hem de erkekler kendi içlerine kapanmasınlar örgütler var gelin örgütlere katılın çözümü birlikte bulalım."

Yaşanan sorunların esas kaynağının kapitalist sistem olduğunu kaydeden Îbrahim, "Evde oturup beklemek devrimden, örgütten uzaklaştırın. Devrimin kapıları halkımıza açıktır. Gelin devrime katılın devrim kurumlarında örgütlenin. Devrim özgürlüktür. Devrim başını dik tutmaktır; sen de katıl ve özgürleş" çağrısı yaptı.

Açıklama, "Jin, jiyan, azadî", "Biji berxwedana Rojava", "Biji şoreşa Rojava" sloganlarıyla bitirildi.

HAMLE KAPSAMINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
TKŞ-JKŞ üyeleri hamle kapsamında çalışmalarını ev ziyaretleri ve toplantılarla devam ettirirken, öte yandan kentin çeşitli bölgelerinde afişler asıldı. TKŞ-JKŞ hamle kapsamında yapılacak panel için çalışmalarını sürdürüyor.