3 Ekim 2024 Perşembe

'Adaletsizliği teşhir etmek için buradayız'

Hasta ve infazları yakılan tutsaklara dönük Diyarbakır ve Van'da ailelerinin başlattığı "Adalet Nöbeti" devam ediyor. Aileler, "Adaletsizliği teşhir etmek için buradayız" dedi, nöbet eylemine destek çağrısında bulundu.

Hasta tutsakların serbest bırakılması ve infaz yakmalara son verilmesi çağrısıyla Diyarbakır ve Van Baro binalarında ailelerin başlattığı adalet nöbeti eylemine destek ziyaretleri sürüyor.

Diyarbakır Barosu'nda 81 gündür adalet çağrısı yapan aileleri Din Âlimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) ziyaret etti.

9 TUTSAK ŞEHİT OLDU
Ağır hasta tutsak Sıddık Güler'in eşi Hasine Güler, nöbet eylemini insanlık ve adalet için başlattıklarını söyledi. Güler, "Cezaevinde 9 yakınımız, çocuğumuz şehit oldu. Yüreğimiz yanıyor, yeter artık. 9 kişi az bir sayı değil. Bizim için bir kişi binlerce kişi gibidir. Bırakın çocuklarımızı biz çocuklarımızı tedavi ettireceğiz" dedi.

'HERKESİN DESTEK VERMESİ GEREKİR'
Ağır hasta tutsak Civan Boltan'ın babası Hakkı Boltan da adaletsizliği teşhir etmek için nöbet eylemi yaptıklarını söyledi. Her yerde var olan adaletsizliğin hapishanelere sirayet ettiğini kaydeden Boltan, zulmün ve ölümlerin sona erdirilmesi için eylemlerine destek verilmesi çağrısında bulundu.

VAN
Van Barosu'nda başlatılan adalet nöbeti de 56'ncı gününde devam ediyor. Van Dil Kültür ve Sanat Araştırmaları Derneği (ARSİSA) çalışanları ve Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER) yöneticileri aileleri ziyaret etti.

'HER ZAMAN AİLELERLE BİRLİKTEYİZ'
Van TUHAY-DER Eşbaşkanı Edibe Babur, eylemi sahiplenme çağrısında bulundu.

ARSİSA çalışanı Agit Ararat ise annelerin onurlu duruşunu sahiplendiklerini kaydederek, "Her zaman ailelerle birlikteyiz. Talepleriniz, taleplerimizdir" dedi. Şenyaşar ailesinin Urfa'da, Gülistan Doku'nun ailesinin Dersim'de adliyeler önünde adalet mücadelesini sürdürdüğünü hatırlatan Agit, ülkedeki adaletsizliğe dikkat çekti.

'TÜRKİYE'DE ADALET YOK'
Nöbetteki Emine Salhan ise adalet talebiyle eylemi sürdürdüklerini dile getirerek, "Çocuklarımızın bırakılmasını istiyoruz" dedi. Türkiye'de adaletin olmadığını kaydeden Salhan, 6 yıldır sadece bir kez çocuğunu gördüğünü ifade ederek, "Türkiye'de adalet yok. Çocuğumu görmeye gidemiyorum. Cezaevlerinin kapısının açılıp tüm tutukluların serbest bırakılmasını istiyoruz. Adalet istiyoruz" diye konuştu.

'75 YAŞINDAYIM, BU YAŞIMA KADAR ADALET GÖRMEDİM'
Süleyman Salhan da, çocuğunun Bafra T Tipi Hapishanesi'ne sürgün sevk edilmesine tepki gösterdi, "Bu bölgede cezaevi yok mu? Çocuğum neden Bafra'ya sevk edildi" diye sordu. Salhan, "75 yaşındayım, bu ülkede bu yaşıma kadar adaleti görmedim. Eğer sizler görmüşseniz bana da söyleyin" diyerek tepkisini dile getirdi.