21 Eylül 2024 Cumartesi

Adana 1 Mayıs Tertip Komitesi'nden Uğur Mumcu Meydanı'na çağrı

Adana 1 Mayıs Tertip Komitesi, "İş, ekmek, özgürlük ve adalet" şiarıyla Uğur Mumcu Meydanı'nda yapılacak 1 Mayıs'a katılım çağrısı yaptı.
DİSK, KESK, TMMOB, Adana Tabip Odası, Adana Barosu ve siyasi partilerin oluşturduğu Adana 1 Mayıs Tertip Komitesi, "İş, ekmek, özgürlük ve adalet" şiarıyla Uğur Mumcu Meydanı'nda kutlanacak 1 Mayıs'a ilişkin basın açıklaması yaptı.
 
İnönü Parkı'nda yapılan basın açıklamasını Adana 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Tonguç Özkan yaptı. Özkan, egemenlerin; işsizlik, uzun çalışma saatleri ve düşük ücretler üzerine kurduğu sömürü düzenine karşı alanlarda olacaklarını vurguladı. Özkan, 1 Mayıs'ın tüm dünya emekçilerinin tek ses olup, sömürüye, baskıya, emperyalizme ve faşizme bir kez daha meydan okuduğu gün olduğunu anlattı.  
 
Özkan, işsizliğin önlenmesi, kıdem tazminat hakkının korunması, esnek, kuralsız, güvencesiz ve performansa dayalı çalışma biçimlerinden vazgeçilmesi için miting alanında olacaklarını dile getirdi. Kamu emekçilerinin iş güvencelerini KHK’ler ile ortadan kaldıran uygulamalara karşı, asgari ücretin insan onuruna yakışır olması ve vergi adaletsizliğinin giderilmesini isteyen Özkan, toplu sözleşme hakkı, kadına yönelik şiddetin, çocuk istismarının, çocuk işçiliğin engellenmesi, Kürt sorununda demokratik çözüm istediklerini dile getirdi. Özkan, kıdem tazminatının fona devri ve EYT’lierin kazanılmış haklarının verilmesi konusuna da vurguladı.