3 Ekim 2024 Perşembe

Adana'da zamlar protesto edildi

Geçinemiyoruz Platformu Toroslar EnerjiSa önünde zamları protesto etti. Açıklamada faturalarını ödeyemeyen halkların elektrik, gaz ve suyunun kesilmemesi gerektiği kaydedildi. 

Adana'da emek ve demokrasi güçlerinin oluşturduğu Geçinemiyoruz Platformu EnerjiSa Toroslar Müşteri Hizmetleri Merkezi önünde elektrik zamlarını protesto etti. Emekçiler Elektrik, su, doğalgazdan alınan KDV'nin yüzde1'e düşürülmesi, vergide ve ücrette adalet, ek zam talep etti.

Yapılan açıklamaya işlem için bekleyen halk da destek verdi. Basın açıklamasını Şilan Sürmeli okudu. Krizin faturasının her zaman olduğu gibi emekçilere, halka ödetildiğini ifade eden Sürmeli, "Açlık, işsizlik ve yoksulluk derinleşerek devam ediyor. TÜİK'in bütün aldatmacasına karşın çarşı pazarda gerçek enflasyon yüzde 100 üzerinde seyrediyor. Tüm bunlar karşısında halkın öfkesi büyüyor. Çalışmaktan umudunu kesmiş işsizler, ev işleri ve bakım emeğinin daha da yüklendiği ev emekçisi kadınlar, iş sahibi olup da düşük ücrete mahkûm edilen çalışanlar, tarlasını ekemeyen köylüler, kepenk kapatan esnaflar, emekliler öfkelidir" dedi.

Sürmeli, başta elektrik zamları olmak üzere tüm zamların geri çekilmesini istediklerini belirterek "‘Yeter artık' diyoruz. Enerji dağıtım şirketlerinin kamulaştırılmasını istiyoruz! Elektrik, su, doğalgazdan alınan KDV'nin yüzde1'e düşürülmesini istiyoruz! Vergide ve ücrette adalet istiyoruz! İşçi, memur, emekli ücretlerine ek zam istiyoruz! Maddi imkansızlık nedeni ile faturalarını ödeyemeyenlerin elektrik, gaz ve suyu kesilmemelidir. Kamu kaynaklarından sağlanacak desteklerle şirketlerin vergi borcu silinmemeli, yurttaşların karanlıkta, soğukta ve susuz kalmaları önlenmelidir" diye konuştu.