21 Eylül 2024 Cumartesi

Adıyaman'da 1 Mayıs'a katılım çağrısı

Adıyaman'da 1 Mayıs hazırlıklarını sürdüren Emek ve Demokrasi Platformu "1 Mayıs meydanlarında nasıl bir memleket istediğimizi kol kola, omuz omuza dile getireceğiz. Tüm Adıyaman halkını mitingimize bekliyoruz" diyerek 1 Mayıs'a katılım çağrısı yaptı.
Adıyaman'da 1 Mayıs hazırlıklarını sürdüren Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri Demokrasi Parkında bir araya gelerek Kürtçe ve Türkçe "Yaşasın 1 Mayıs" yazılı pankartı açtı. "Biji yek Gûlan", "Yaşasın 1 Mayıs" sloganları atan kitle basın açıklaması yaptı.
 
Emek ve Demokrasi Platformu adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Dağdeviren 1 Mayıs'a katılım çağrısı yaptı.
 
Açıklamaya Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Memleket isterim" şiirini okuyarak başlayan Dağdeviren, "İşçisi, kamu çalışanı, işsizi, emekçisi, emeklisi, aydını, sanatçısı, gazetecisi, öğrencisi, esnafı, kadını, genci, yaşlısıyla dolduracağımız 1 Mayıs meydanlarında nasıl bir memleket istediğimizi kol kola, omuz omuza dile getireceğiz" ifadelerini kullandı.
 
Dağdeviren, "Bizler, bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini yaratanlarız. Bizler yaşamı var edenleriz. Bizler bugün baskıcı ve akıl dışı bir rejimin harap ettiği memleketimizi ve demokrasiyi yeniden kuracak olan emekçileriz. Emperyalist kapitalist sistemin, faşizmin ve her türden gericiliğin, savaşlarla, ekonomik krizlerle, ekolojik felaketlerle yıkıma sürüklediği dünyayı, savaşsız ve sömürüsüz bir dünyaya dönüştürecek olan bizleriz. Baharın en güzelini örgütleyecek olan, istibdatı yıkıp hürriyeti kuracak olan, demokrasiye gerçek anlamını kazandıracak olan, mutlu bir hayatı filizlendirecek olan milyonlar 1 Mayıs meydanlarında buluşacak. Emeğin ve alın terinin baharını örgütleyecek olan mücadelemizle, işçi sınıfının ve emekçi halklarımızın birliğinden gelen gücümüzle, dayanışma ruhumuzla; ekmek, gül ve hürriyet günlerine olan inancımızla, 'Haydi 1 Mayıs'a'" diye konuştu.