21 Eylül 2024 Cumartesi

Ağaç A.Ş. işçileri 4 gündür direniyor: 380 liraya çalışmak istemiyoruz

Ağaç A.Ş., işçileri direnişlerinin 4. gününde maruz kaldıkları hukuksuzlukları ve talepleri İBB Ek Hizmet Binasında dillendirdi. İşçilere seslenen direnişçi işçiler dayanışma ve birlikte mücadeleye çağırdı.

BTO-Sen öncülüğünde direnişlerini sürdüren Ağaç A.Ş. işçileri eylemlerinin 4. gününde talepleri "eşit işe eşit ücret" için mücadele ediyor.

Günde 380 lira ile çalışmak istemeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Ağaç A.Ş., işçileri Saraçhane Parkında gece gündür direnişi sürdürüyor. Talepler karşılanana kadar Saraçhane'yi mesken tutacaklarını kaydeden işçiler, Ağaç A.Ş., yönetiminin taciz ve tehditlerine "Direnişteyiz, kazanacağız" yanıtı verdi.

İBB'nin ek hizmet binasına giden bir grup işçi halka yönelik konuşmalarla maruz kaldığı haksızları kaydetti. "Direne direne kazanacağız" sloganı ve alkışlarıyla binayı inleten işçiler, "Ağaç A.Ş. işçisi köle değildir" vurgusu yaptı.

Ek Hizmen Binasından sloganlarla çıkan direnişçi işçiler Saraçhane'deki direnişte yerini aldı.

İşçiler davul ve halay eşliğinde, alkış ve sloganlarla direnişi sürdürürken, kamuoyuna da sık sık dayanışma çağrısı yapıyor.

Ağaç A.Ş., işçileriyle dayanışma ziyaretleri de sürüyor. Bilim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) bünyesinde faaliyet yürüten Tiyatro İmge’nin kadın sanatçıları Saraçhane parkında işçileri ziyaret etti.

Birleşik İşçi Hareketi (BİH) de direnişteki işçileri ziyaret etti, birlikte mücadelenin önemine dikkat çekti.